24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZece persoane au fost reţinute în dosarul Petrom Service

Zece persoane au fost reţinute în dosarul Petrom Service

Procurorii Parchetului instanţei supreme au reţinut zece persoane în dosarul privind delapidarea Petrom Service şi au dispus măsura interdicţiei de a părăsi ţara faţă de un al unsprezecelea inculpat, informează Mediafax.
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au reţinut în acest dosar pe Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, fostul director general al Petrom Service Gheorghe Şupeală, fostul director financiar al Petrom Service Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu, pentru 24 de ore, acuzaţiile fiind de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare a banilor.
Procurorii au mai dispus faţă de Rino Graziano Raicovich, cercetat în acelaşi dosar, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara. Pentru cei zece reţinuţi, procurorii cer arestarea preventivă pentru 29 de zile, propunerea fiind înaintată instanţei Tribunalului Bucureşti.
Propunerea de arestare preventivă a fost întemeiată pe valoarea extrem de ridicată a prejudiciului produs, care a determinat intrarea Petromservice SA în insolvenţă şi existenţa unor datorii bugetare de aproximativ 100 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU