Acasă Actualitate Soluții pentru stoparea abandonului şcolar

Soluții pentru stoparea abandonului şcolar

Fundaţia „Copii în Dificultate“ implementează, începând din luna august 2010, proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de educaţie şi asistenţă pentru copii cu risc crescut de abandon şcolar şi părăsirea timpurie a şcolii“, în parteneriat cu Primăria Săruleşti şi Asociaţia Vasiliada.
Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 30 de luni, având ca obiectiv prevenirea şi corectarea abandonului şcolar în rândul copiilor din mediul rural, din zonele dezavantajate socio-economic, copiilor romi, copiilor cu tulburări de adaptare socio-școlară, precum şi promovarea accesului la educaţie al copiilor din aceste medii şi menţinerea lor în sistemul de educaţie. În cadrul acestui program, în Dolj funcţionează două centre: unul la Lipovu, unde este cea mai săracă populaţie din județ, şi unul în Craiova. Asistenţii sociali care s-au ocupat de acest proiect susţin că unele dintre cauzele care duc la abandonul şcolar sunt: sărăcia, lipsa educaţiei în familie, anturajul, migraţia părinţilor, violenţa domestică.
În Centrul din Lipovu, 61 de copii din comună, proveniţi din familii nevoiaşe, participă la meditaţii şcolare şi primesc zilnic o masă. La Craiova, la Centrul „Aripi de Lumină“, 140 de copii proveniţi din familii nevoiaşe participă la meditaţii gratuite şi activităţi de terapie ocupaţională.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version