17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au prăbuşit cu liftul pe care îl montau

S-au prăbuşit cu liftul pe care îl montau

Doi angajaţi ai unei firme din Bucureşti care lucrau la montarea unui lift în incinta Spitalului Municipal din Orşova au ajuns cu răni grave la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, după ce platforma pe care se aflau a căzut în gol de la etajul doi al unităţii medicale. Cei doi bărbaţi, de 24 şi 49 de ani, au rămas captivi în cabina liftului, iar strigătele lor de ajutor au fost auzite de patru poliţişti care se aflau întâmplător în spital. Tânărul a fost mai grav rănit, suferind o fractură facială şi de bazin, iar muncitorul mai în vârstă are ambele picioare rupte.
Potrivit directorului unității medicale din Orşova, cei doi muncitori erau angajaţii firmei care câştigase licitaţia cu primăria pentru montarea liftului. „Se pare că s-a strâmbat platforma cabinei la care lucrau şi muncitorii au căzut. Este un accident de muncă“, a declarat directorul Lucian Vădăstreanu.
Acesta a mai spus că a fost nevoie de transportarea pacienţilor la Spitalul din Drobeta Turnu Severin deoarece la Orşova nu există personal permanent la Terapie Intensivă. „Spitalul Municipal din Orşova nu are gardă permanentă pe Terapie Intensivă şi nici secţie de ortopedie, iar accidentul depăşea competenţa acestei unităţi întrucât cei doi muncitori necesitau intervenţii chirurgicale. De asemenea, era nevoie de tomografie computerizată pentru pacientul cu traumatism cranio-cerebral, cu uşoară amnezie. Dacă s-ar fi pus problema unui hematom, atunci ar fi trebuit transportat la o clinică de neurochirugie din centrele universitare“, a mai spus directorul Spitalului din Orşova.
Martorii au spus că s-au speriat în momentul în care au auzit bubuitura puternică. Muncitorii care s-au prăbuşit cu liftul la Spitalul Municipal Orşova sunt salariaţii firmei SC Acve Plus SRl, conform declaraţiei directorului unităţii medicale.
„De aproape doi ani nu mai funcţiona liftul cel vechi. Fusese sigilat de cei de la ISCIR Craiova, care, după verificări, ne-au spus că era complet depăşit, prezentând risc mare de accident. Aşa că am fost obligaţi să-l sistăm şi de aproape doi ani căram pacienţii în braţe pe scări. El fusese demontat de muncitorii de la firma Acve Plus, iar acum montau unul nou. Lucrările au început acum două luni, au lucrat vreo două săptămâni, s-au mai oprit, nu ştiu din ce motive, iar  pentru că termenul de predare a lucrării fusese depăşit, societatea respectivă a mai primit o prelungire“, a mai afirmat Vădăstreanu.
Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi se pare că nu va deschide o anchetă în paralel cu cea a poliţiei, nefiind vorba despre un accident de muncă mortal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU