11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia: Cel puţin şase morţi într-un atentat împotriva poliţiei

Turcia: Cel puţin şase morţi într-un atentat împotriva poliţiei

Cel puţin patru militari şi doi civili şi-au pierdut viaţa astăzi, în urma exploziei unei mine antipersonal în provincia Bitlis din sud-estul Turciei, informează Agerpres.ro citând presa locală. Surse oficiale au declarat pentru canalul de ştiri NTV că deflagraţia s-a produs la trecerea unui vehicul al poliţiei. Armata a început o anchetă la locul incidentului, pentru a localiza autorii atacului, despre care se presupune că ar fi membri ai grupului armat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), foarte activ în zonă. Potrivit agenţiei de presă DHA, una dintre persoanele civile ucise ar fi o fetiţă de doi ani. 
 
Pe de altă parte, agenţia de presă Anadolu a informat despre o explozie care s-a produs la trecerea unui vehicul militar în provincia Hakkari, la frontiera cu Irakul, în urma căreia a murit un soldat. În provincia sud-estică Mardin, poliţia a desfăşurat o operaţiune împotriva KCK, presupusa reţea urbană a PKK, acţiune în cursul căreia au fost arestate 22 de persoane, între care un fost primar şi mai mulţi aleşi locali. 
În ultimele luni, PKK şi-a intensificat atacurile, iar 70 de membri ai forţelor de securitate, cel puţin 12 civili şi un mare număr de militanţi kurzi şi-au pierdut viaţa în înfruntări. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS