6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţist prins în flagrant în timp ce lua mită

Poliţist prins în flagrant în timp ce lua mită

Un poliţist al Serviciului Rutier din Strehaia a fugit, sâmbătă seară, de ofiţerii anticorupţie care îi organizaseră un flagrant pentru a-l prinde, în timp ce lua mită de la un şofer oprit în trafic. Agentul, ajutor de şef de post, l-a oprit în trafic pe şofer pentru că depăşise pe linia continuă. Ca să nu ia nici o măsură, omul legii a lăsat să se înţeleagă că totul se poate rezolva cu bani. Iniţial, şoferul i-a oferit 200 de lei, însă poliţistul i-a cerut mai mult. Atunci, şoferul a spus că merge acasă să mai aducă şi restul de bani, moment în care a făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).
Ofiţerii DGA au organizat un flagrant, însă în momentul în care poliţistul şi-a dat seama că este filmat a fugit cu maşina de serviciu. După mai bine de 40 de minute de căutări, agentul a fost prins şi dus la Parchet pentru audieri.
„Am fost sesizaţi de un şofer care a fost oprit în trafic de un agent de poliţie, pe raza comunei Tâmna, pentru că depăşise pe linia continuă. Poliţistul l-a oprit pentru a-l trage la răspundere, moment în care se pare că acesta i-a cerut şoferului 200 de lei ca să nu ia nici o măsură. Şoferul i-a dat suma cerută, dar se pare că agentul i-a mai cerut şi alţi bani, moment în care şoferul ne-a anunţat pe noi. Am organizat un flagrant, însă agentul de poliţie şi-a dat seama că este urmărit şi a fugit cu maşina de serviciu de la faţa locului. În încercarea de a scăpa, a lovit maşina unuia dintre colegii mei. Apoi a fost prins şi după câteva minute a scăpat din nou, refugiindu-se într-o pădure din apropiere. Am format o echipă şi după câteva minute de căutări l-am prins şi l-am imobilizat. A fost condus la Parchet, unde a spus că regretă ce a făcut şi că a luat banii pentru că are salariul mic şi nu îi ajunge pentru a-şi întreţine familia“, a declarat Luca Remus Lucian, şeful Biroului Anticorupţie Mehedinţi.
Se pare că agentul de poliţie nu este la prima abatere de acest gen, acesta fiind de mai mult timp în vizorul superiorilor.
Poliţistul a fost reţinut pentru declaraţii la Parchetul Mehedinţi şi, dacă va fi găsit vinovat, nu numai că îşi va pierde locul de muncă, dar riscă să ajungă şi în spatele gratiilor pentru luare de mită şi fugă de la locul incidentului.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII