15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate100.000 de doljeni beneficiază de ajutoare alimentare

100.000 de doljeni beneficiază de ajutoare alimentare

Peste 100.000 de doljeni beneficiază de produsele care se distribuie prin intermediul Planului anual European de furnizare Ajutoare alimentare în beneficiul persoanelor cele mai Defavorizate (PAED), a anunțat, azi, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Totodată, Prioteasa, a afirmat că s-a finalizat deja acțiunea de distribuire a alimentelor către 29 de localități, termenul de livrare a produselor către depozitele județene fiind prevăzut pentru 31 decembrie 2011.
De produsele alimentare de la Uniunea Europeană beneficiază familiile singure, persoanele singure, care au un venit minim garantat stabilit şi primesc bani de la ajutorul social, şomerii, pensionarii din sistemul public ale căror drepturi sunt sub 400 de lei pe lună şi persoanele cu handicap grav şi accentuat-adulţi şi copii neinstituţionalizate.
Fiecare persoană prinsă în acest program primește 13 kilograme de făină, nouă kilograme de mălai, două kilograme de paste făinoase, un kilogram de biscuiţi, opt kilograme de orez şi 1,5 kilograme de lapte praf. Până în acest moment 29 de localităţi din judeţul Dolj au primit toate alimentele, iar altele, pe măsura sosirii lor în depozite, le vor primi în întreaga cantitate. În prezent sunt circa 63 de localităţi care au primit cel puţin primele alimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII