Acasă Actualitate Şantierul Băileşti

Şantierul Băileşti

Băileştiul se primeneşte cu bani europeni, primele proiecte începând deja să prindă contur. În centrul oraşului, pe o suprafaţă de aproximativ 18.000 mp, se lucrează la modernizarea Parcului Tineretului. Valoarea lucrărilor este de peste un milion de euro. Primarul municipiului, Costel Pistriţu, speră ca până la finele acestui an să finalizeze aleile şi să monteze mobilierul în parc, din primăvară urmând să se ocupe de partea peisagistică, plantarea a 265 de arbuşti, aceştia fiind aduşi în parc alături de alte zeci de specii vechi de sute de ani. „Terenul acesta a aparţinut în perioada anilor 1800 prinţului Ştirbei, care avea aici depozitele de cereale. El l-a donat autorităţilor locale. Zona a fost transformată în parc, iar acum, prin proiectele pe care le avem în derulare, acest parc va fi total modernizat. Se va pune gazon pe o suprafaţă de 17.000 mp. Aleile vor fi dotate cu lampadare, pergole din lemn, fântânile arteziene vor fi reparate şi modernizate, se vor crea scuaruri“, a explicat edilul-șef al orașului.
Un alt aspect care se va schimba în peisajul Băileştiului sunt străzile, trotuarele, parcările, căci mare parte din infrastructura oraşului va fi reabilitată. Proiectul de reabilitare şi modernizare are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Cu această sumă se vor fi moderniza peste 22.000 de metri de artere de circulaţie și peste 3.000 mp de zone pietonale, vor fi reabilitați peste 75 mp de trotuar şi vor fi amenajaţi peste 12.000 mp de parcări. „Prin acest proiect vom reabilita 25 de străzi din oraş. Totodată, încep lucrările la modernizarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare, plus că se vor introduce reţele noi acolo unde nu există în oraş.  Când lucrările acestea se vor finaliza, Băileştiul va fi singurul oraş din judeţul Dolj care va asigura pentru cetăţenii săi 100% apă potabilă din sistemul centralizat“, a adăugat primarul Băileştiului. Proiectul despre care acesta vorbeşte are o valoare de peste 12 milioane de euro, o sumă mare. Din aceşti bani, primăria va reabilita sistemul de apă al oraşului pe o lungime de 15 km, dar o va şi extinde acolo unde nu există. O altă latură a proiectului înseamnă reabilitarea canalizării pe o lungime de 5 km şi construirea a încă 52 km de canal.
În Băileşti au fost depistaţi deja hoţi cu ajutorul sistemului de supraveghere amplasat în oraş. Acesta este tot un proiect cu fonduri UE,  în valoare de 308.234 de euro. Din această sumă în oraş au fost montate 42 de camere video.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version