5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştirti

Încă doi actori pe Aleea Celebrităţilor
Actorilor Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani li s-a mulţumit pentru activitatea artistică desfăşurată de-a lungul vremii. Ei au primit, pe 29 septembrie, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Capitală, dar şi o plachetă omagială a oraşului Bucureşti din partea primarului general Sorin Oprescu. Cei doi actori au mulţumit publicului, fără de care nu ar fi existat meseria de actor, mărturisind, în acelaşi timp, că recunoaşterea spectatorilor nu se compară cu nici un premiu sau recompensă. La manifestare au participat numeroşi actori, colegi ai celor omagiaţi, precum şi nelipsiţii admiratori. Aleea găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi actori români, în semn de apreciere a valorilor artistice din ţara noastră. Proiectul, demarat în luna ianuarie 2011, urmează modelul celebrei Walk of Fame din Los Angeles.

„Noaptea Bibliotecilor“, la „Aman“
Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ organizează, în perioada 1-2 octombrie, între orele 18.00 – 1.00, „Noaptea Bibliotecilor“. Acesta este un program naţional iniţiat de Asociaţia Excedo, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club. Cei ce vor trece pragul instituţiei în noaptea evenimentului se vor putea bucura de diversele activităţi culturale, menite să trezească atât interesul tineretului, cât şi pe cel al publicului larg. Accesul la aceste manifestări este liber.

Celelalte Cuvinte, la 30 de ani de activitate
Trupa Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive şi admirate trupe rock din ţara noastră, îşi va sărbători cei 30 de ani de existenţă printr-un spectacol-concert. Acesta va avea loc pe 8 decembrie, la Sala Palatului din Capitală. Concertul de la Bucureşti va fi precedat şi de un turneu naţional, datele şi oraşele urmând să fie anunţate în curând. Actul oficial de naştere a formaţiei a fost concertul din 13 decembrie 1981, când membrii au cântat în calitate de trupă a Casei Studenţilor din Timişoara.

Noi propuneri pentru Rock and Roll Hall of Fame
Formaţiile Guns N’ Roses şi The Cure, alături de Joan Jett şi The Small Faces, se numără printre artiştii nominalizaţi să fie admişi anul viitor în Rock and Roll Hall of Fame. Americanii de la Guns N’ Roses formează una dintre cele mai populare trupe de hard rock din istorie, în timp ce britanicii de la The Cure sunt consideraţi pionieri ai rock-ului alternativ. Americanca Joan Jett este cunoscută în special pentru piesa „I Love Rock’n’ Roll“, iar trupa britanică The Small Faces – în care au activat, printre alţii, Rod Stewart şi Ronnie Wood – se numără printre numele emblematice ale anilor ’60-’70. Noii artişti admişi în Rock and Roll Hall of Fame vor fi anunţaţi pe 14 aprilie 2012.

Manuscrisele de la Marea Moartă, disponibile on line
Manuscrisele de la Marea Moartă, care conţin cel mai vechi document biblic, sunt disponibile on line în varianta originală şi pot fi traduse în limba engleză. Ele pot fi consultate cu ajutorul unei opţiuni Google disponibile pe site-ul Muzeului Israelului din Ierusalim. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu grupul de internet Google, iar costurile sunt estimate la 3,5 milioane de dolari (2,5 milioane de euro). Fotografiile manuscriselor apar la o rezoluţie de 1.200 de megapixeli, care a fost realizată cu ajutorul unei tehnici ce a „scanat“ documentele până la 50 de minute. Imaginile sunt atât de clare încât se poate observa cât de subţire şi fragilă este pielea de animal pe care au fost scrise documentele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS