8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Agora non-violenţei Andrei, la Slatina

Olt: Agora non-violenţei Andrei, la Slatina

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj inaugurează o nouă Agoră a non-violenței Andrei în muncipiul Slatina, evenimentul urmând să se desfăşoare joi, 29 septembrie, cu începere de la orele 20.00. "Agora non-violenţei Andrei” de la Slatina va funcţiona în spaţiul de pe Platoul Casei de Cultură a Tineretului, iar evenimentul va fi inaugurat cu un spectacol susţinut de tineri din Dolj şi Olt, a căror valoare a fost confirmată în mai multe concursuri naţionale şi internaţionale. Slătinenii sunt aşteptaţi să se bucure de muzică uşoară, populară, instrumentală, folk, dans modern şi să se manifeste alături de tinerii voluntari, împotriva violenţei.
Agora non-violenței Andrei este o acţiune inclusă în proiectul „Andrei” şi este un spaţiu de manifestare a tinerilor împotriva violenţei, prin artă, muzică şi sport. Proiectul „Andrei” a fost iniţiat în urma tragicului eveniment de anul trecut, care l-a avut victimă pe Andrei Goreci, unul dintre voluntarii instituţiei. Acesta a murit anul trecut, pe 7 octombrie, în timp ce se îndrepta spre şcoală, când a încercat să aplaneze conflictul izbucnit între mai mulţi tineri, spiritul său civic trecând peste grija pentru propria-i viaţă. 
 
În semn de recunoştintă pentru felul în care Andrei Goreci s-a implicat în proiectele comunităţii, DJST Dolj a considerat necesară instituirea premiului „Andrei”, ca mijloc de recompensare a tinerilor activi din comunitatea doljeană, dar şi inaugurarea spaţiului „Agora non-violenţei Andrei” în cât mai multe localități din România. Până în prezent, acesta a fost inaugurat în Dolj, la Craiova, în Mehedinţi, la Orşova şi în Gorj, la Târgu Jiu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII