17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum se umflă nota de plată pentru gunoi

Cum se umflă nota de plată pentru gunoi

Unii craioveni încarcă nota de plată la gunoi a asociaţiei. Salubritatea spune că are de suferit de pe urma unora dintre cetăţeni.
Reprezentanţii SC Salubritate Craiova SRL sunt nemulţumiţi de atitudinea craiovenilor care depozitează deşeurile din construcţii în containerele de gunoi. „Din cauza acestor deşeuri, maşinile de gunoi se strică des. Sunt foarte multe persoane care fac modificări în apartamente, iar molozul este aruncat în containere. Maşinile de gunoi se defectează din cauza acestor resturi, iar apoi ne mirăm de ce miroase a zeamă de gunoi pe stradă“, spune Flavius Sirop, directorul SC Salubritate. Într-un interviu acordat GdS, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Dolj, Ileana Şerban, spunea că ieşirile din oraş sunt folosite pe post de depozite de deşeuri rezultate din construcţii.
Deşeurile provin din lucrările efectuate fără autorizaţie, afirmă Flavius Sirop.
„Potrivit legislaţiei în vigoare, la acordarea unei autorizaţii de demolare este obligatoriu avizul din partea Salubrităţii. Fără acest aviz nu se primeşte autorizaţie. Noi transportăm deşeurile din construcţii la depozitul ecologic“, a precizat directorul SC Salubritate. Acesta are şi explicaţia pentru care molozul ajunge în containere: „La gunoiul menajer, preţul este de 5,9 lei/persoană. În schimb, deşeurile din construcţii sunt mult mai scumpe, circa 200 lei/mc. Asociaţia de locatari ar trebui să urmărească cine depozitează gunoi menajer în container sau lângă el şi să-l pună la plată, pentru că acela încarcă nota de plată a tuturor“.
În prezent, Salubritatea supervizează un proiect privind colectarea selectivă a deşeurilor, prin instalarea de pubele în 63 de locaţii din oraş. Primele cinci locaţii aflate în centrul oraşului au fost deja dotate cu pubele.
• Bogdan Groşereanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII