6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina: cel puţin 30 de morţi în urma ploilor torenţiale

China: cel puţin 30 de morţi în urma ploilor torenţiale

Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 600.000 au fost evacuate începând de vineri din cauza ploilor torenţiale care au afectat provinciile Shaanxi /nord/, Sichuan /sud-vest/ şi Henan /centru/, informează Agerpres.ro. 
Nivelul apelor a crescut azi în provincia Sichuan, în condiţiile în care ploi torenţiale au continuat să cadă. În această provincie, autorităţile au dat ordin de evacuare a peste 600.000 de locuitori din municipalităţile Dazhou şi Guang'an, după ce nivelul unora dintre afluenţii Yangtse a crescut periculos de mult, a precizat agenţia oficială chineză. 
Nivelul râului Jialing a depăşit deja şapte metri faţă de cota de alertă, a precizat sursa citată, menţionând că în provincia Sichuan au fost înregistraţi 13 morţi şi 10 dispăruţi de vineri. Peste 2.000 de case s-au prăbuşit în aceeaşi provincie şi circa 10.000 au suferit pagube importante. 
În provincia vecină Shaanxi, cel puţin 17 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost date dispărute luni în urma unei alunecări de teren care a înghiţit atelierele unei fabrici de cărămidă şi ale unei uzine de ceramică de la periferia capitalei provinciei, Xi'an. 
De asemenea, peste 15.000 de persoane au fost evacuate începând din 10 septembrie din Henan, unde inundaţiile au afectat 14 municipalităţi şi au ucis şase persoane. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS