Semnături pentru facturarea individualăMai puţin de zece asociaţii de proprietari din Craiova au optat pentru facturarea individuală a căldurii. Între acestea, Asociaţia de proprietari 1 Piaţa Gării, Asociaţia Carpatica din Craioviţa Nouă, Asociaţia „Viitorul“ din Calea Bucureşti, 14 Eroilor din Valea Roşie, 7 Brazda lui Novac. În total, 1.350 de craioveni ar urma să plătească din următorul sezon rece atât cât consumă. „Există un număr restrâns de asociaţii care şi-au exprimat opţiunea de a încheia convenţii individuale. Ei au primit din partea noastră formularele pentru contractul-cadru de furnizare a energiei termice, după care se face delimitarea instalaţiilor de alimentare cu energie termică, aşa-zisa inventariere şi, la final, se încheie convenţia de facturare individuală a consumurilor de energie termică. Convenţia trebuie semnată de furnizor, utilizator şi consumator“, a precizat Marinela Bâldea, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Termoficare Craiova.

Reprezentanţii furnizorului de căldură spun că pentru abonaţii care urmează să încheie convenţiile individuale facturarea se va face pe apartament, asociaţia are obligaţia să calculeze şi să afişeze consumul abonaţilor, iar calculul costurilor şi transmiterea facturii individuale către abonat cad în sarcina Termoficării. Plata se va face prin casieriile furnizorului.

Unii au semnat, alţii s-au răzgândit

Prima asociaţie de proprietari din Craiova care se află în curs de perfectare a convenţiilor individuale este Asociaţia 1 Piaţa Gării. Aici, 400 de proprietari din totalul de 492 şi-au dat acordul pentru facturarea individuală. „După întâlnirile pe care le-am avut la Regie am constituit trei comisii, am mers la toate blocurile din asociaţie şi am încercat să-i lămurim pe locatari care sunt beneficiile. Foarte mulţi au fost de acord. Datele au fost transmise către Termoficare, împreună cu care am şi făcut inventarierea instalaţiilor, a corpurilor de încălzire, iar acum am început să semnăm convenţiile“, a spus preşedintele asociaţiei, Marian Calafeteanu.


La Asociaţia „Viitorul“ Calea Bucureşti au fost convinşi chiar şi restanţierii că este în beneficiul lor să opteze pentru facturarea individuală. „Noi am acceptat facturarea individuală, chiar şi cei care mai au restanţe au acceptat. Altele sunt problemele la noi, proprietarii care nu se află în ţară. Trebuie să merg la Termoficare să întreb ce facem într-o astfel de situaţie. Altfel, noi suntem de acord să începem semnarea convenţiilor. S-au făcut chiar şi măsurătorile“, susţine Stana Boborel, preşedinta asociaţiei.

Există însă şi asociaţii care iniţial şi-au dat acceptul pentru facturarea individuală, au început inventarierea instalaţiilor, dar s-au blocat la mijlocul drumului, deoarece proprietarii s-au răzgândit. „La început, oamenii au înclinat către contractele individuale, dar pe parcurs unii dintre ei s-au răzgândit. Au mai fost şi ceva discuţii cu măsurătorile şi nu mai suntem aşa de siguri dacă proprietarii vor semna aceste acte“, a declarat administratoarea Asociaţiei 110 Craioviţa Nouă, Ionela Oprea.Comenteaza acum

12 Comentarii

 1. Robinet said:

  sunt adeptul facturarii individuale dar nu inteleg cum se calculeaza consumul pe apartament s-au se factureaza pe tot blocul dupa care se emite factura pe fiecare apartament ?!

 2. .... said:

  sw calculeaza la maniera in care tu platesti cota din pierderi,ineficienta sistemului energetic,dobanzile la restantele altora etc etc…..asa ca nu iti face iluzii ca platesti doar ce consumi!

 3. seby said:

  nu va ganditi ca numai asociatiile nu vor dar nici termoficarea cu siguranta nu vrea ca oameni taie factura bine umflata iar daca factureaza individual atunci fiecare o sa le ceara socoteala e simplu un ap cu 2 camere nu poate consuma 1-1,5 gigacalorii …. oricum calculul consumului numai ei stiu sa il calculeze cum vor sa nu mai zicem ca, costul de productie este la sub jumatate cat cer ei

 4. Iancu Jianu said:

  Evident ca securistul Popescu, presedintele Asociatiei nr. 3 Brazda, nici nu vrea sa auda de facturarea individuala, pentru ca nu ar mai avea ce fura. Deja cota de furat i-a cam scazut in iarna trecuta, ca s-a mai desteptat lumea.
  Dar cancerul nu iarta…

 5. Lucru amestecat!? said:

  “facturarea se va face pe apartament, asociaţia are obligaţia să calculeze şi să afişeze consumul abonaţilor, iar calculul costurilor şi transmiterea facturii individuale către abonat cad în sarcina Termoficării. Plata se va face prin casieriile furnizorului.” DACA ESTE FACTURARE INDIVIDUALA DE CE “asociaţia are OBLIGATIA să calculeze şi să afişeze consumul abonaţilor”? Regia de Termoficare nu poate sa calculeze? E simplu: la fiecare apartament sa inventarieze suprafata utila( inscrisa in actul de proprietate) si suprafata radianta(numarul de elementi de calorifer). Consumul inregistrat lunar la gigacalorimetrul de scara se imparte la produsul dintre suprafata utila si supprafata radianta la totalul apartamentelor de pe scara si se obtine un consum mediu care, inmultit cu acelas produs dar la nivel de apartament, se obtine consumul pe apartament. Daca acesta se inmulteste cu pretul gigacaloriei, se obtine suma de plata pe apartament. Pentru apartamentele cu repartitoare de costuri e mai complicat ca trebuie ca Regia sa ia legatura cu firmele de repartitoare. Pentru apa calda menajera, Regia va trebui sa citeasca apometrele de apa calda, sau sa le primeasca prin autocitire de la proprietari(cum procedeaza GDF Suez pentru gaze). Oricum, nu mai trebuie obligate asociatiile sa faca treaba Regiei.

 6. Nicu said:

  Si ce se intampla cu cei care si asa cu facturare individuala vor avea restante mari, ca nu se poate opri numai lor caldura ci numai la toti de pe o aceeasi coloana.

 7. alex said:

  da, bun, dar pretul tot de ei e facut; credeti ca sunt ei prosti sa nu puna in pret si pierderile?! gigacalorimetre= repartitoare doar ca la repartitoare treb sa stiii matematica bine si ceva de termica…

 8. ne fura banii tatian pdl said:

  avem cea mai scumpa gigacalorie din sudul tarii si poate din tara. temperatura apei calde este scazuta si se mai si opreste. caldura din calorifere intrerupta intre anumite ore…. trebuie sa ne debransam cu totiii !!! sa scapam de birurile pedeliste care le umplu buzunarele grupurilor de interese si le golesc pe ale cetateanului !

 9. claudiu said:

  din cate stiu la repatitoare platesti consumul inregistrat de repartitor apoi se calculeaza pierderile pe bloc inpartit la numarul de apartamente= pierderi. adica platesti consumul tau si pierderea pe bloc. numai ca uni administratori la apartamentele care nu prea consuma (pentru ca nu stau pe acasa si tin repartitorul pe minim) le cam baga pierderi mari cica ca oricum au putin de platit. o nesimtire

 10. Locataru said:

  Nu stiu de unde are GDS aceste informatii. Eu sunt unul din locatarii asociatiei “CARPATI” din bl. 15 care nu a fost de acord cu facturarea individuala din urmatorul motiv: in contractul cu termoficarea, este un paragraf care da voie executarea fara sentinta judecatoreasca pentru neplata la 30 zile de la data scadenta. Voi a-ti semna asa ceva ?

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 14 septembrie 2011

Actualitate

» Fotbal – Liga 2: Gaz Metan Severin – FC Bihor 3-0
» Patru benzi de circulaţie pe strada Brestei
» Solomon ar vrea cu Olguţa
» Statele Unite sunt foarte aproape să vândă Irakului 18 avioane F-16
» Mai multe biserici de lemn decât în Maramureş
» Craiova – iadul bicicliştilor
» Ministrul Sănătăţii, invitat săptămâna viitoare la Comisia de Sănătate de la Cameră
» MTI cere 1 milion de euro Guvernului pentru deblocarea navelor pe Dunăre
» Drăgancea: Bă, fratele meu, eu sunt ascultat atent!
» Seceta afectează debitul apei
» Ziua Pompierilor, aniversată în Dolj
» Semnături pentru facturarea individuală
» China: Un bărbat înarmat cu un topor a omorât şase persoane pe stradă
» Gorj: Protest după înlocuirea preotului din sat
» Craiova: Un elev a ajuns la spital după ce a fost lovit cu scaunul în cap de un coleg
» Lupta pentru Argus, tranşată de CNVM
» Înscrierile la facultăţi, pe ultima sută de metri
» Băsescu despre afacerea Bechtel: Era un contract în care ambii parteneri au vrut să fure
» Preşedintele Italiei vine mâine în România

Local

» Fentează disponibilizările
» Preşedintele Băsescu s-a întâlnit cu Barack Obama
» Centre de afaceri moderne pe străzi degradate
» A luat credit cu acte false din Italia pentru a cumpăra o maşină
» Ziua Pompierilor, sărbătorită la ISU Olt
» În judeţul Olt se construieşte din ce în ce mai puţin
» Spitalul Judeţean Mehedinţi intră în reabilitare
» 3.000 de locuri de cazare pentru studenţii din Universitate
» Copilul la spital, mama cu dosar penal

Gorj

» Euro-Strategie, Euro-Administraţie…
» Drum ca după război la Vladimir

Sport

» Craiovenii au obţinut 16 medalii în Macedonia
» Anul lui Djokovic
» Oţelul se căleşte cu meciurile din Liga Campionilor
» Severinenii, gata de o nouă victorie
» Amatori contra juniori, în teste la Craiova
» Chintă de poveste

Bani & Afaceri

» Ford B-Max va apărea pe piaţă „cândva“…
» Adio, credit de consum!
» Discuţii despre noul Cod Fiscal

Magazin

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Topless fără vârstă
» Culori de toamnă
» Horoscop
» Duet inedit pentru Rihanna
» Thrillerul „Contagion“, noul lider al box-office-ului american
» Colin Firth, într-o dramă de război
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top