11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSemnături pentru facturarea individuală

Semnături pentru facturarea individuală

Mai puţin de zece asociaţii de proprietari din Craiova au optat pentru facturarea individuală a căldurii. Între acestea, Asociaţia de proprietari 1 Piaţa Gării, Asociaţia Carpatica din Craioviţa Nouă, Asociaţia „Viitorul“ din Calea Bucureşti, 14 Eroilor din Valea Roşie, 7 Brazda lui Novac. În total, 1.350 de craioveni ar urma să plătească din următorul sezon rece atât cât consumă. „Există un număr restrâns de asociaţii care şi-au exprimat opţiunea de a încheia convenţii individuale. Ei au primit din partea noastră formularele pentru contractul-cadru de furnizare a energiei termice, după care se face delimitarea instalaţiilor de alimentare cu energie termică, aşa-zisa inventariere şi, la final, se încheie convenţia de facturare individuală a consumurilor de energie termică. Convenţia trebuie semnată de furnizor, utilizator şi consumator“, a precizat Marinela Bâldea, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Termoficare Craiova.
Reprezentanţii furnizorului de căldură spun că pentru abonaţii care urmează să încheie convenţiile individuale facturarea se va face pe apartament, asociaţia are obligaţia să calculeze şi să afişeze consumul abonaţilor, iar calculul costurilor şi transmiterea facturii individuale către abonat cad în sarcina Termoficării. Plata se va face prin casieriile furnizorului.

Unii au semnat, alţii s-au răzgândit

Prima asociaţie de proprietari din Craiova care se află în curs de perfectare a convenţiilor individuale este Asociaţia 1 Piaţa Gării. Aici, 400 de proprietari din totalul de 492 şi-au dat acordul pentru facturarea individuală. „După întâlnirile pe care le-am avut la Regie am constituit trei comisii, am mers la toate blocurile din asociaţie şi am încercat să-i lămurim pe locatari care sunt beneficiile. Foarte mulţi au fost de acord. Datele au fost transmise către Termoficare, împreună cu care am şi făcut inventarierea instalaţiilor, a corpurilor de încălzire, iar acum am început să semnăm convenţiile“, a spus preşedintele asociaţiei, Marian Calafeteanu.
La Asociaţia „Viitorul“ Calea Bucureşti au fost convinşi chiar şi restanţierii că este în beneficiul lor să opteze pentru facturarea individuală. „Noi am acceptat facturarea individuală, chiar şi cei care mai au restanţe au acceptat. Altele sunt problemele la noi, proprietarii care nu se află în ţară. Trebuie să merg la Termoficare să întreb ce facem într-o astfel de situaţie. Altfel, noi suntem de acord să începem semnarea convenţiilor. S-au făcut chiar şi măsurătorile“, susţine Stana Boborel, preşedinta asociaţiei.
Există însă şi asociaţii care iniţial şi-au dat acceptul pentru facturarea individuală, au început inventarierea instalaţiilor, dar s-au blocat la mijlocul drumului, deoarece proprietarii s-au răzgândit. „La început, oamenii au înclinat către contractele individuale, dar pe parcurs unii dintre ei s-au răzgândit. Au mai fost şi ceva discuţii cu măsurătorile şi nu mai suntem aşa de siguri dacă proprietarii vor semna aceste acte“, a declarat administratoarea Asociaţiei 110 Craioviţa Nouă, Ionela Oprea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII