10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnscrierile la facultăţi, pe ultima sută de metri

Înscrierile la facultăţi, pe ultima sută de metri

Absolvenţii de liceu mai au la dispoziţie mai puţin de o săptămână pentru a se înscrie la o facultate în cadrul celei de-a doua sesiuni de admitere. Astăzi, de exemplu, este ultima zi pentru înscrierea la Facultatea de Matematică şi Informatică.

Absolvenţii de liceu care nu au fost încă admişi la o facultate şi vor să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ superior trebuie să se grăbească. Astăzi este ultima zi în care se mai pot înscrie la unele dintre facultăţile din cadrul Universităţii din Craiova. Una dintre ele este Facultatea de Matematică şi Informatică, în cazul căreia înscrierile pentru această sesiune s-au făcut în perioada 4-14 septembrie. Totuşi, în cadrul Universităţii din Craiova există şi o serie de facultăţi în cazul cărora, din diverse motive, perioada de înscriere s-a prelungit până după 14 septembrie, cât se decisese iniţial. „La Facultatea de Fizică, ultima zi de înscriere pentru sesiunea septembrie 2011, studii universitare de licenţă, este 15 septembrie. La aceasta se adaugă o serie de facultăţi în cazul cărora ultima dată de înscriere pentru studii universitare de licenţă este 16 septembrie. Acestea sunt Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Ştiinţe Sociale, Facultatea de Teologie, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, Facultatea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială, precum şi Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice“, a declarat ing. Stelian Bărăgan, directorul Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională din cadrul Universităţii din Craiova. Acestea nu sunt însă singurele facultăţi în cazul cărora cei interesaţi mai au la dispoziţie foarte puţin timp pentru a se înscrie. La Facultatea de Horticultură, de exemplu, ultima zi de înscriere este 17 septembrie, la Facultatea de Chimie – 18 septembrie, iar la Facultatea de Drept şi Ştiințe Administrative – 19 septembrie.

Cel mai mult durează înscrierile la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Mult mai mult timp au la dispoziţie absolvenţii de liceu care vor să se înscrie la Facultatea de Electrotehnică, ultima zi de înscriere fiind 22 septembrie, precum şi cei care vor să devină studenți ai Facultății de Educaţie Fizică şi Sport. „În cazul Facultății de Educaţie Fizică şi Sport, ultima zi de înscriere pentru studii univeristare de licenţă este 25 septembrie. În funcţie de numărul de candidaţi, această dată se poate însă prelungi până pe 30 septembrie“, a adăugat ing. Stelian Bărăgan.

Peste 800 de locuri la buget

În această sesiune de înscriere, absolvenţii de liceu au la dispoziţie peste 800 de locuri, din care 195 finanţate de la buget. Cele mai multe locuri la buget sunt la Facultatea de Electrotehnică (59), urmată de cea de Inginerie în Electromecanică, Mediu şi Informatică Industrială (48) şi de cea de Fizică (47 de locuri). Locuri libere, fără taxă, mai sunt la Facultăţile de Matematică şi Informatică (21), Chimie (13) şi Litere (şapte locuri la Teatru). Anul acesta, taxa la locurile nebugetate este cuprinsă între 2.500 şi 4.000 de lei/an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII