10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRovinieta, necesară şi în localitate

Rovinieta, necesară şi în localitate

Achitarea taxei de drum (a rovinietei), impusă de lege tuturor vehiculelor care circulă pe drumurile naţionale şi europene din România, este necesară în unele cazuri şi pentru vehiculele care nu ies din localitate.
Marian P., din Filiaşi, povesteşte că, zilele trecute, a fost tras pe dreapta de un poliţist din oraşul său, care, printre altele, l-ar fi întrebat şi dacă are taxa de drum plătită. „I-am spus că nu am plătit rovinieta, pentru că nu ies din oraş cu maşina, dar poliţistul a insistat că îmi trebuie totuşi rovinietă, chiar dacă circul numai prin localitate. Consider că ăsta e un abuz!“, susţine Marian P.
Şi, totuşi, nu e nici un abuz. „Obligaţia achitării taxei de drum o au toţi şoferii care circulă pe drumurile naţionale şi europene aflate în administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). În Craiova sau în Calafat, spre exemplu, ca să ne referim doar la judeţul Dolj, drumul naţional a fost dat în administrarea autorităţii locale, dar în celelalte localităţi prin care trec drumurile naţionale şoferii trebuie să aibă rovinietă, chiar dacă nu ies din localitate. Chiar şi pentru a circula pe Centura de Nord a Craiovei este nevoie de taxă de drum, pentru că această şosea nu a fost încă preluată în administrare de Primăria Craiova“, a precizat Ştefan Stoica, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII