8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpera lui Brâncuşi, expusă la Muzeul Guggenheim din Bilbao

Opera lui Brâncuşi, expusă la Muzeul Guggenheim din Bilbao

 ​​Muzeul Guggenheim din Bilbao inaugurează în această toamnă prima expoziţie retrospectivă Constantin Brâncuşi, în care vor putea fi văzute aproximativ 30 dintre lucrarile cele mai cunoscute ale celebrului sculptor roman, informează Hotnews.ro.
Cu scopul de a crea un dialog între arta lui Brancuşi (1876 – 1957) şi cea a lui Richard Serra (1939), Muzeul Guggenheim din Bilbao va încerca "să exploreze semnificaţia conceptelor de timp şi spaţiu" din opera celor doi creatori, consideraţi drept doi dintre cei mai importanţi sculptori ai secolului XX.
Expoziţia reuneşte lucrări precum "Sărutul", "Capete de copii", "Muze adormite" şi celebrele "Păsări in spatiu", dar şi sculpturi care au fost controversate la momentul prezentării lor precum "Prinţesa X" sau "Adam şi Eva". Vizitatorii expoziţiei din Bilbao vor putea vedea de asemenea şi sculpturi precum "Negresa albă" sau aşa-zisul grup-mobil "Copilul în lume", care a fost reconstruit pornind de la sculpturile din lemn originale "Cupa II" şi "Micuţa franceză". 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS