5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoru Costea va fi numit ambasador al României în China

Doru Costea va fi numit ambasador al României în China

Secretarul de stat pentru afaceri globale din MAE, Doru Costea, va fi numit în postul de ambasador al României la Beijing, vacant din decembrie anul trecut, după ce diplomatul Viorel Isticioaia a fost desemnat director general în Departamentul Asia Pacific, informează NewsIn.
Întrebat, ieri, la TVR Info, când o să avem ambasador în China, ministrul de externe, Teodor Baconschi, a declarat: "A fost semnat chiar astăzi (luni – n.r.) decretul şi o să anunţăm de îndată ce primesc pe cale instituţională…E o chestiune, poate, de 24 de ore", a spus şeful diplomaţiei.
El a precizat că este vorba despre "un diplomat de carieră, e cineva foarte bine, un senior diplomat care va face fără îndoială o misiune bună acolo, mai ales pentru că avem, după vizita premierului Emil Boc în China, o serie întreagă de proiecte de dus la capăt", a precizat ministrul Teodor Baconschi.
Doru Costea este în prezent secretar de stat pentru afaceri globale în Ministerul Afacerilor Externe, funcţie în care a fost numit la 10 ianuarie 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU