10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, suspendată de la tranzacționarea certificatelor de emisii de carbon

România, suspendată de la tranzacționarea certificatelor de emisii de carbon

Președintele Agenției Naționale de Protecție a Mediului (ANPM), Nagy Jozsef, își prezintă astăzi demisia, în urma scandalului generat de „certificatele verzi“, deși nu se consideră vinovat de posibila suspendare a României de la tranzacționarea acestora. Jozsef a declarat că vina aparține predecesorilor săi, care nu au făcut la timp analizele, centralizările și raportările în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră.
România a fost suspendată de la tranzacționarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finală a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirmă concluziile preliminare din 8 iulie, fiind în vigoare până la rezolvarea neconformităților identificate. Potrivit acestora, România trebuie să asigure derularea și dezvoltarea măsurilor menite să ducă  la îndeplinirea adecvată a tuturor activităților și funcțiunilor specifice inventarului național și sistemului național pentru estimarea emisiilor antropice de gaze cu efect de seră“, informează Ministerul Mediului. România a luat act de decizia finală a Comitetului de Conformare.
Totodată, țara noastră a anunțat că va continua demersurile de asigurare a funcționării conforme a sistemului național și a inventarului național de emisii de gaze cu efect de seră.
• Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII