Acasă Actualitate Abos Gabriel, noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului

Abos Gabriel, noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului

Premierul Emil Boc l-a revocat azi pe Nagy Iosif, ca urmare a demisiei acestuia din funcţia de preşedinte a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, numindu-l în schimb pe Abos Gabriel, la propunerea ministrului Mediului Laszlo Borbely, informează NewsIn.
Abos Gabriel a ocupat până în prezent funcţia de comisar general adjunct la Garda Naţională de Mediu.
Decizia lui Nagy Iosif vine după ce România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon. Măsura a fost luată de Comitetul de Conformare al Protocolului de la Kyoto, ca urmare a neconformităţilor identificate la nivelul Inventarului Naţional al Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră, transmis anul trecut de România.
Suspendarea nu are o limită, ci rămâne în vigoare până la remedierea neregulilor. Potrivit analiştilor, statul ar putea pierde sute de milioane de euro din cauza aceste decizii.
Premierul Emil Boc a declarat vineri că eventuala suspendare a dreptului României de a tranzacţiona certificate de emisii de gaze cu efect de seră va conduce la demiterea lui Nagy Iosif de la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM).
Exit mobile version