16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBuluceală pe posturile de recenzori

Buluceală pe posturile de recenzori

Recrutarea viitorilor recenzori pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor, care urmează să se desfăşoare în intervalul 20 – 31 octombrie 2011, se dovedeşte neaşteptat de dificilă. Impedimentul ţine de numărul surprinzător de mare de cereri de angajare. Până ieri, la jumătatea perioadei de recrutare a recenzorilor, pentru cele 1.408 posturi existente la nivelul municipiului Craiova se depuseseră peste 2.300 de cereri. Dacă ritmul se va păstra, până la 1 septembrie, data-limită de depunere a cererilor de angajare la Comisia Municipală pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor din municipiul Craiova, numărul cererilor ar putea ajunge la 5.000, fapt care va pune la grea încercare comisia condusă de primar în demersurile de selectare a recenzorilor.
Directoarea Direcţiei Regionale de Statistică Dolj, Mariana Tănase, spune că pentru selectarea recenzorilor ar putea fi introduse condiţii noi, nefiind exclusă nici susţinerea unei testări (lucrare scrisă sau interviu) pentru departajarea candidaţilor.
În prezent, condiţiile impuse viitorilor recenzori sunt minimale: să aibă 18 ani împliniţi şi cel puţin studii medii, să fie cetăţean român şi să cunoască limba română (scris, citit, vorbit), să aibă cazierul judiciar curat, o ţinută decentă, un limbaj corespunzător, să fie capabil să desfăşoare muncă de teren între orele 8.00 – 20.00 pe toată durata recensământului. Recenzorilor li se mai cere să aibă un scris citeţ, să nu aibă probleme de dicţie şi să fie capabili să facă unele calcule simple pentru centralizarea datelor culese. Poate constitui un avantaj cunoaşterea limbii unei etnii, dar şi deţinerea unui telefon mobil în vederea comunicării cu coordonatorii recensământului. Pentru cele zece zile lucrate în perioada recensământului, recenzorii primesc 500 de lei net.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII