22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionarii au luat cu asalt bancomatele

Pensionarii au luat cu asalt bancomatele

La câteva agenţii ale CEC Bank, oamenii au stat ieri la cozi ore în şir, fie pentru că s-au terminat banii din bancomate, ie din cauza aglomeraţiei produse

Mulţi pensionari care au vrut, ieri-dimineaţă, să îşi ridice pensiile de la bancomatele CEC Bank din Craiova au avut surpriza să le găsească fără bani. Pe strada Brestei, la gară şi în alte locuri, banii s-au epuizat din bancomate de la primele ore ale dimineţii, din cauza cererii destul de mari. „Stăm aici de o oră şi mai bine. Ni s-a spus că bagă bani peste o oră. Am fost şi vineri după ora 16.00, dar nici atunci nu mai erau bani“, a spus un pensionar care aştepta la Agenţia CEC de la gară. „Stau de 30 de minute. Să vedem când aduc bani să alimenteze bancomatul. Unchiul meu a venit tocmai din Stoina, judeţul Gorj, cu treabă în Craiova şi are nevoie de bani. Aşa că stăm până scoatem banii“, a spus Nicolae Bărbulescu. „S-au consumat banii! Asta e! Dar stăm în continuare la coadă, că avem nevoie urgentă de bani“, a spus şi Vasile Ilinca, pensionar. În alte locuri din oraş, bancomatele băncii funcţionau normal, în ciuda cozilor apărute.
Pe strada Maria Tănase, zeci de oameni, majoritatea pensionari, stăteau la coadă şi în interiorul băncii, şi afară. De data aceasta, o pană de curent a blocat activitatea instituţiei de credit. În centrul oraşului, la Sucursala CEC Bank, la bancomat operaţiunile se desfăşurau relativ rapid, în ciuda aglomeraţiei. Însă, în interiorul băncii, oamenii formaseră rânduri interminabile. Erau 50-60 de persoane la fiecare ghişeu, cei mai mulţi pensionari. „Am venit să iau pensia din centru, că la mine în cartier nu era curent la bancă. Dar am făcut o mare greşeală. Cred că stau două ore la coadă!“, a spus o doamnă de 65 de ani. Zecilor de pensionari li s-au adăugat şi alte persoane, ajunse cu alte probleme la bancă.

„Bancomatele vor fi alimentate! Nu sunt probleme cu banii“

Conducerea CEC Bank susţine că după cele trei zile libere prilejuite de sărbătoarea Sfintei Maria, craiovenii au mers ieri în număr foarte mare să-şi ridice pensiile. În plus, deţinătorii de carduri CEC Bank ar fi retras destul de mult numerar în weekend. „Bancomatele vor fi alimentate! Nu sunt probleme cu numerarul. Poate o fi o agenţie-două unde s-au terminat banii, dar noi vom face cerere să fie realimentate toate bancomatele. De altfel, ne-am asigurat încă de vineri şi am alimentat toate bancomatele CEC Bank, pentru că ştiam că oamenii vor avea nevoie de bani, dar în aceste trei zile libere s-au retras mai mulţi decât de obicei. Vineri s-au introdus în bancomatele din Craiova opt milioane de lei. Nu aveau cum să se epuizeze toţi aceşti bani“, a declarat, pentru GdS, directorul sucursalei doljene a CEC Bank, Nicuşor Stanciu. Reprezentantul băncii a mai spus că nu sunt probleme de cash: „Oamenii trebuie să ştie că, acolo unde nu mai sunt bani în bancomat, ei pot să ceară banii din interiorul băncii şi li se vor da. Nu există probleme de numerar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII