17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChristine Lagarde, directorul general al FMI, cercetată de justiţia franceză

Christine Lagarde, directorul general al FMI, cercetată de justiţia franceză

Justiţia franceză a deschis în mod oficial o anchetă cu privire la noul director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, informează Agerpres.ro. Potrivit unei surse judiciare, Lagarde este cercetată pentru „complicitate la fals şi la deturnare de bunuri publice”. 

Comisia de Instrucţie a Curţii de Justiţie a Republicii (CJR) a fost sesizată oficial pentru o anchetă privind rolul jucat în 2008 de Christine Lagarde, pe atunci ministru al finanţelor, într-un caz juridico-financiar legat de omul de afaceri Bernard Tapie, a semnalat marţi Parchetul general de pe lângă CJR. Comisia de Instrucţie, compusă din trei magistraţi ai Curţii de Casaţie, va proceda la cercetări pentru a afla dacă fostul ministru francez s-a făcut vinovat de „complicitate la fals” şi „complicitate la deturnare de bunuri publice”, infracţiuni pasibile de o pedeapsă de zece ani de închisoare şi amendă în valoare de 150.000 de euro. 

Cercetările promit să fie de durată şi, chiar dacă Christine Lagarde ar fi trimisă în faţa CJR, un proces nu ar avea probabil loc decât după mai mulţi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS