10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt maşini pe zi, media ridicărilor în Bănie

Opt maşini pe zi, media ridicărilor în Bănie

De când Poliţia Locală a semnat protocolul cu Biroul Rutier Craiova şi Regia Autonomă de Transport (1 aprilie) şi până pe 8 august, în Bănie au fost ridicate 1.368 de maşini. Făcând o medie a celor 161 de zile, reiese că, pentru parcări neregulamentare, în fiecare zi poliţiştii locali au aplicat măsura ridicării a cel puţin opt autoturisme. Acţiunile de ridicare s-au intensificat în momentul în care s-a închis centrul oraşului, pentru lucrările la pasajul suprateran. Circulaţia a fost deviată pe străzi adiacente, dar acestea erau de multe ori greu accesibile, din cauza maşinilor parcate pe ambele părţi. „Oamenii au fost reticenţi la început, dar pe parcurs au înţeles că aceasta este singura soluţie pentru un trafic lejer, în condiţiile închiderii centrului, şi au respectat indicaţiile rutiere“, susţine Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.
În perioada 1 – 8 august, 83 de maşini au fost ridicate, majoritatea de pe străzile Bibescu, Brâncuşi, Păcii sau Bălcescu, unde s-a desfăşurat în aceste zile acţiunea de „curăţenie“ demarată de Poliţia Locală. „Facem curăţenie pe străzile adiacente centrului, pentru a se putea circula lejer. Pe strada Bibescu, de exemplu, i-am avertizat pe şoferi de câteva ori, apoi am dispus ridicarea maşinilor trei-patru zile la rând, iar acum nu mai parchează nimeni la voia întâmplării“, a precizat Mateescu.

Craiovenii respectă şi indicatoarele greşite

Cel mai bun exemplu că şoferii au început să ţină cont de aceste reguli este indicatorul „Oprirea interzisă“, cu semnul adiţional de „Ridicare maşini parcate neregulamentar“, aflat pe strada Nicolae Bălcescu. Aici, indicatorul a fost montat greşit pe partea dreaptă, unde se află alveole de parcare, însă, până se va muta pe cealaltă parte, printr-o decizie a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei, parcările stau goale, iar maşinile se înghesuie pe trotuarul din stânga. În ultimele două zile, de pe strada Bălcescu nu au mai fost ridicate maşini, „pentru că se circulă bine şi nu a mai fost cazul“.
Poliţia Locală se va muta însă pe alte artere din apropierea centrului, cum ar fi Panait Moşoiu, Kogălniceanu şi Unirii (începând de la „New York“), toate cu sens unic. „Pe aceste străzi se circulă pe dreapta şi se poate parca pe stânga. Şi de aici vor fi ridicate toate maşinile lăsate neregulamentar“, a mai spus Octavian Mateescu.
În afară de taxa pentru recuperarea maşinii, în valoare de 300 de lei, pe care proprietarul o plăteşte către RAT Craiova, şoferul care a parcat neregulamentar se mai alege şi cu două puncte de penalizare şi două amendă, echivalentul a 134 de lei.
Pe lângă dispunerea ridicării celor 1.368 de maşini, Poliţia Locală şi-a mai trecut în cont până acum şi depistarea a şapte infracţiuni, în speţă şoferi prinşi fără permis sau cu permisul suspendat, pentru care a înaintat actele către Biroul Poliţiei Rutiere, în vederea întocmirii dosarului penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII