27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMotocicliştii îşi dau din nou întâlnire în faţa prefecturii

Motocicliştii îşi dau din nou întâlnire în faţa prefecturii

Craiovenii care se vor afla diseară în Piaţa „Mihai Viteazul“ vor avea ocazia să vadă, începând cu ora 19.00, câteva zeci de modele de motociclete, care vor fi expuse de proprietarii lor în faţa Prefecturii Dolj. Este pentru a patra oară când bikerii din Bănie îşi dau întâlnire în centrul oraşului, evenimentul având loc săptămânal, la iniţiativa municipalităţii.
„Poate să plouă, să ningă, noi vom fi în fiecare miercuri în faţa prefecturii şi ne bucurăm că oamenii s-au obişnuit deja cu noi. Unii ne cer voie să facă fotografii, alţii vin şi cu copiii, pe care îi urcă pe motociclete, iar alţii ne consultă în diverse probleme tehnice“, susţine Cătălin Mihai, de profesie inginer, unul dintre bikerii care vin săptămânal în faţa prefecturii. Ca el mai sunt şi alţi zeci de craioveni pasionaţi de motoare, dar cu profesii diferite. Majoritatea au însă ceva în comun: sunt membri ai Moto Club Oltenia Bikers.
Înfiinţat în 2006, clubul are în prezent 35 de membri, dintre care nouă fondatori, şi toţi au făcut din întrunirea de miercuri seară o obişnuinţă. „Înainte ne întâlneam la Universitate, dar nu aveam aprobare şi eram în afara legii. Ori scopul nostru nu e acesta. Noi suntem un club ce îşi selectează atent membrii, care nu trebuie să fi săvârşit fapte antisociale. Suntem pasionaţi de motociclete, dar avem meserii diferite. Printre noi există şi magistraţi, poliţişti, ingineri. Viceprimarul Mărinică Dincă a fost cu ideea de a ne aduna toţi la prefectură, iar acum, în fiecare miercuri, în centru vin şi alţi motociclişti din Craiova, nu doar membrii clubului nostru“, a precizat Constantin Bârchi, membru fondator al Moto Club Oltenia Bikers, care de profesie este asistent medical la IML Craiova. Acesta a mai menţionat că bikerii din Bănie participă şi la alte întâlniri din ţară şi străinătate, unde sunt apreciaţi pentru pasiunea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII