6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate10.000 de angajaţi nepregătiţi în MAI

10.000 de angajaţi nepregătiţi în MAI

Ministrul de interne, Traian Igaş, a declarat ieri că până la sfârşitul lunii septembrie vor fi disponibilizaţi 10.000 de angajaţi din minister, însă a afirmat că numărul celor nepregătiţi este mult mai mare, ca urmare a angajărilor numeroase din sursă externă.
Pe de altă parte, Igaş a susţinut că disponibilizările se vor face, în primul rând, din structurile de suport, dar şi dintre angajaţii din sistemul operativ. Cu privire la acest aspect, ministrul a precizat că toţi absolvenţii de anul acesta ai şcolilor de poliţie vor fi încadraţi în structurile operative, deoarece trebuie corectată situaţia înregistrată în ultimii ani, când au fost angajaţi mii de oameni din sursă externă, care nu erau familiarizaţi cu munca de poliţist şi au ajuns să lucreze într-un birou.
„Au fost angajaţi oameni care nu erau familiarizaţi şi a doua zi i-au instalat la birou şi i-au pus să facă muncă poliţienească. Unii au dat un examen corect, dar au fost şi oameni intraţi sprijiniţi de X sau Y, care nu aveau experienţă, dar care nici nu vor să acumuleze şi să se dedice profesiei (…) Cei care nu sunt suficient pregătiţi depăşesc cifra de 10.000“, a afirmat Traian Igaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII