10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul prin Vama Borş s-a triplat astăzi

Traficul prin Vama Borş s-a triplat astăzi

Traficul la intrarea în ţară prin Vama Borş  (judeţul Bihor) s-a triplat, astăzi, întrucât românii care lucrează în străinătate se întorc în ţară pentru perioada concediilor, astfel că Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul angajaţilor şi al arterelor de control.
"În cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) s-a înregistrat o creştere a traficului cu aproximativ 200 la sută faţă de o zi normală. Astfel, dacă într-o zi obişnuită trec aproximativ 5.000 de persoane, acum s-a triplat. În celelalte puncte de trecere a frontierei din Bihor nu sunt aglomerări. Cel mai tranzitat e Borş, care e străbătut şi de o şosea europeană", a declarat pentru Mediafax, subinspectorul Cătălin Simuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor.
El a precizat că intensitatea traficului este generată de "întorcerea în ţară a cetăţenilor români şi din Republica Moldova rezidenţi în străinătate pentru petrecerea concediului acasă în această lună".
Potrivit sursei citate, până la 30 la sută dintre cei care tranzitează Vama Borş sunt români care şi-au petrecut concediile în străinătate şi acum se întorc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS