21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin atacă din nou politicile economice ale SUA

Putin atacă din nou politicile economice ale SUA

Statele Unite cheltuiesc mai mult decât îşi permit şi "trăiesc ca un parazit pe spinarea economiei globale", a declarat azi premierul rus Vladimir Putin, după ce luna trecută acuzase americanii că sunt nişte "huligani" care inundă lumea cu bani tipăriţi fără acoperire economică, informează NewsIn.
Adresându-se unei tabere politice a tineretului rus, premierul rus Vladimir Putin a declarat că SUA există pentru a-şi adânci îndatorarea bazându-se pe credit. America "trăieşte dincolo de mijloacele ei, taxând economia globală cu problemele ei şi trăind ca un parazit, pe spinarea economiei globale şi a monopolului pe care îl are dolarul", a spus Putin.
Declaraţia premierului rus intervine în condiţiile în care preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat un acord între liderii Congresului pentru ridicarea plafonului de îndatorare la cel puţin 2.100 de militarde de dolari, ceea ce permite SUA să evite intrarea în incapacitate de plată, o evoluţie ce ar putea avea efecte grave asupra economiei globale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII