16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePloaia a ţinut Craiova fără apă

Ploaia a ţinut Craiova fără apă

Avaria produsă miercuri noapte la conducta de apă care traversa şantierul de la kilometrul zero al Craiovei a ţinut şi vineri fără apă zonele din centrul şi sud-estul oraşului. În alte părţi, presiunea la robinete a fost scăzută sau apa a avut impurităţi, după ce Compania de Apă „Oltenia“ a găsit ca soluţie temporară varianta de a lega tronsonul afectat de conducta de la Işalniţa, „pentru a echilibra zona centrală“, după cum a explicat directorul instituţiei, Doru Buruiană. „Se folosesc reţelele auxiliare, până când se va rezolva problema. Noi sperăm ca de mâine (sâmbătă – n.r.) să avem apă în tot oraşul la parametri normali, însă ne mai încurcă şi vremea“, a adăugat Buruiană.
Ploaia de vineri a dat peste cap planurile angajaţilor Companiei de Apă, aceştia neputând finaliza reparaţiile la magistrala din centrul oraşului, aşa cum îşi propuseseră iniţial. „Nu avem ce face, trebuie să aşteptăm să se oprească ploaia, pentru că nu putem suda ca să turnăm apoi betonul. Este o lucrare laborioasă, e vorba de 20 de metri de ţeavă de 800 mm care trebuie montaţi. Dacă e nevoie, stăm toată noaptea“, a explicat Doru Buruiană. Acesta susţine că lucrarea nu s-a putut finaliza joi noapte, pentru că s-a stat şi după ţevile de oţel care urma să le înlocuiască pe cele avariate.    
Incidentul de la kilometrul zero al Craiovei nu a fost singular, pe Calea Bucureşti, în zona Viitorul, şi pe Dezrobirii existând, de asemenea, avarii la conductele de apă. Compania de Apă susţine că acestea au venit ca rezultat a ceea se s-a întâmplat pe şantierul din Valea Vlăicii. „A fost o lovitură de berbec, cum spunem noi, dar s-au rezolvat problemele în acele zone şi se va trece la asfaltare“, a precizat Buruiană.  
Acesta a ţinut să menţioneze că pagubele produse de avaria de la kilometrul zero nu le vor plăti craiovenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

70 COMENTARII