11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu se scumpeşte gunoiul

Nu se scumpeşte gunoiul

Societatea de Salubritate din subordinea Primăriei Craiova nu a obţinut de la consilierii locali votul favorabil pentru creşterea tarifului la colectarea gunoiului. Invocând cheltuielile tot mai mari, societatea care se ocupă cu salubrizarea oraşului a cerut creşterea preţului de la 4,3 lei de persoană pe lună, cât plătea fiecare craiovean pentru ridicarea gunoiului, la 5,9 lei de persoană pe lună. Societăţile comerciale care au contract cu Salubritatea ar fi trebuit să plătească pentru fiecare metru cub de gunoi 65 de lei, în loc de  47 de lei.
 În schimb, societatea a primit aviz favorabil pentru angajarea a 50 de persoane, sezonieri pentru servicii de salubrizare. „Pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu, între altele, noi am solicitat şi creşterea tarifului pentru ridicarea gunoiului în Craiova. Consilierii au respins solicitarea noastră, fără să ţină seama de cheltuielile pe care noi le facem lunar cu aceste servicii. În schimb, a fost aprobată solicitarea privind angajarea unui număr de persoane care să lucreze pe perioadă determinată. Acum ne va fi greu pentru că noi ne bazam şi pe aceste creşteri de tarif, din care puteam să acoperim salariile noilor angajaţi“, a spus Flavius Sirop, directorul SC Salubritate Craiova SRL.
O altă cauză pentru care Salubritatea a solicitat creşterea tarifelor sunt şi preţurile mari pe care ECO Sud le percepe pentru depozitarea gunoiului la Mofleni, de 24 de euro/tonă. Din acest motiv, reprezentanţii primăriei se gândesc la o staţie de colectare selectivă a deşeurilor pe care să o gestioneze Salubritatea. În această situaţie, la depozitul de la Mofleni va ajunge mai puţin gunoi, caz în care costurile s-ar reduce.

SRL Pieţe caută director

Angajări se fac şi la celălalt SRL aflat în subordinea administraţiei locale, SC Pieţe şi Târguri SRL. Numai că aici este nevoie de un director executiv adjunct. Postul a fost deja scos la concurs pentru 25 august 2011. „Postul este vacant de când am trecut eu pe funcţia de director executiv. Acesta a fost scos la concurs, până în prezent nu s-a înscris nimeni, dar mai este timp“, a spus Bogdan Apostol, director al SC Pieţe şi Târguri Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII