22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFantoma lui Dinel peste bugetul oraşului

Fantoma lui Dinel peste bugetul oraşului

Macplast SRL, firma de ale cărei începuturi în ale economiei se leagă existenţa mall-ului aflat în construcţie pe strada Caracal, a intrat în insolvenţă şi a lăsat Primăria Craiova cu o pagubă de peste 100.000 de euro
Primăria Craiova are de recuperat peste 500.000 de lei de la firma Macplast, societate aflată până nu de mult în sfera de influenţă a lui Dinel Staicu, actual Nuţu. Problemele financiare ale municipalităţii rezultate din afacerea cu Macplast au ieşit la iveală după ce pe site-ul de internet al primăriei a fost publicat un proiect de hotărâre prin care consilierilor locali li se cere să voteze încetarea unui contract de concesiune încheiat pe o perioadă de 15 ani. Înţelegerea era simplă. Printr-o hotărâre din 2006 a Consiliului Local Craiova, Macplast a primit în concesiune o suprafaţă de teren de 1.340 de metri pătraţi în cartierul Brazda lui Novac, în vederea extinderii unei construcţii cu patru etaje. Contractul a rămas fără obiect câteva luni mai târziu, deoarece guvernul Tăriceanu a aprobat trecerea din domeniul public în cel privat al statului a unor clădiri în vederea unui schimb de proprietăţi între Macplast şi Casa Judeţeană de Pensii Dolj. Instituţia statului a oferit Macplast mai multe terenuri şi clădiri din incinta fostei Întreprinderi de Reparaţii Auto de pe strada Caracal, adică locul unde se construieşte mall-ul în prezent, iar firma a dat la schimb Casei un imobil de pe strada Brazda lui Novac, numărul 11. Primăria Craiova a aflat de schimb şi a cerut societăţii să plătească redevenţa restantă pentru a putea rezilia contractul de concesionare, dar a rămas doar cu cererea şi cu contul gol. Macplast nu a plătit redevenţa nici pe anul 2006, nici pentru anii ce au urmat, după cum rezultă din nota de fundamentare a Direcţiei Economice a primăriei. Pentru perioada 2006-2007, primăria are de primit 162.000 de lei, iar pentru perioada 2008-2010 – 363.000 de lei. Banii sunt greu de recuperat, deoarece Macplast a intrat în procedură de insolvenţă simplificată, aşa că primăria nu a avut altceva de făcut decât să se înscrie la masa credală alături de alte firme care îşi aşteaptă banii.

Cine este Macplast

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, printre acţionarii firmei se găsesc Adinel-Ionel Ilinca, Miţărel Dumitru şi Enryko-Cezar Constantin, cu procente nesemnificative. Acţionarul principal este în prezent Floricel Ştefan, care deţine peste 99% din societate. Numele Macplast este legat de începerea negocierilor pentru construirea mall-ului de pe strada Caracal. Pe terenul de acolo a funcţionat Întreprinderea de Reparaţii Auto, privatizată apoi, unul dintre cei care a intrat în posesia terenului fiind Dinel Nuţu, fost Staicu. Prin intermediul firmei Macplast SRL, pe care o controla prin BMO Oltenia SA, Dinel a vândut societăţii Microcom Doi SRL din Bucureşti nouă parcele de teren intravilan. Acţionar la firma bucureşteană era un cetăţean grec, Solomon Mordechai. Cum grecul nu a reuşit să facă rost de bani, a vândut afacerea mai departe portughezilor de la Sonae Sierra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII