Acasă Actualitate Din cauza furtunii, acoperişurile unor clădiri au fost avariate

Din cauza furtunii, acoperişurile unor clădiri au fost avariate

Furia naturii a distrus acoperişuri şi a lăsat gospodării fără energie electrică, dar a afectat şi unul din grupurile Complexului Energetic de la Turceni. Unitatea funcţionează în prezent doar cu trei grupuri energetice, după ce transformatorul electric al grupului energetic numărul 1 a fost lovit miercuri de fulger şi scos din funcţiune. Din fericire, nu s-a produs un incendiu şi nu au existat persoane care să fi avut de suferit în urma evenimentului. Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic de la Turceni, a declarat că termocentrala nu va avea probleme legate de asigurarea producţiei de energie şi că săptămâna viitoare grupul energetic numărul 1 va fi repus în funcţiune. Transformatorul va fi înlocuit cu personal din cadrul Complexului Energetic.

Au depăşit producţia de dinainte de criză  

Incidentul produs la Complexul Energetic de la Turceni a venit într-un moment în care societatea funcţiona la capacitate maximă cu grupurile energetice şi orice sincopă înseamnă o dereglare a sistemului de producere a energiei electrice. Potrivit indicatorilor aferenţi semestrului I, Complexul Energetic de la Turceni a depăşit producţia de energie de dinainte de izbucnirea crizei economice globale. Conducerea unităţii interpretează datele cu moderaţie, având în vedere că din 2008 şi până în prezent Complexul Energetic nu a înregistrat pierderi. „S-a înregistrat o cantitate de energie produsă în primele şase luni ale anului de 3.730 GWh, ceea ce reprezintă o creştere cu 44% faţă de semestrul I din 2010, cu 34% faţă de semestrul I din 2009 şi cu 2,5% faţă de semestrul I din 2008 – an ai cărui indicatori au fost consideraţi record în evoluţia Electrocentralei Turceni. Complexul Energetic Turceni menţine o cotă de piaţă de aproximativ 12,5% din consumul intern pe ţară. Din fericire, evenimentul neplăcut de acum nu pune în pericol producţia de energie electrică pentru că e disponibil un transformator nou şi practic se va proceda la înlocuirea celui afectat de fulger“, a precizat Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic de la Turceni.  

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version