CAO le strică linişteaUnii locatari ai blocurilor b2, b3, 16 şi 13 din cartierul craiovean Rovine se plâng că liniştea le este tulburată de zgomotul care se aude din curtea Grădiniţei „Luceafărul“, aflată în apropiere

De vină nu sunt, aşa cum ar fi de aşteptat, copiii care frecventează această instituţie de învăţământ, ci câţiva angajaţi ai furnizorului de apă al oraşului, Compania de Apă Oltenia (CAO). Şi aceasta, fiindcă Primăria Craiova a avut proasta inspiraţie, cu ani în urmă, să aloce CAO un spaţiu chiar în incinta grădiniţei în care îşi desfăşoară activitatea o secţie a companiei, respectiv muncitorii care se ocupă cu problemele de canalizare în zonă. Oamenii susţin că aceştia ascultă muzică la volum maxim, că mai fac din când în când câte un grătar şi că au transformat curtea respectivului punct de lucru în parcare pentru unii locatari ca urmare a înţelegerii cu cei din urmă. Pe oameni îi mai deranjează şi utilajele, care stau chiar sub balcoanele lor şi la fereastra unităţii de învăţământ. „Nu ştiu cum a gândit primăria când a dat această locaţie celor de la Apă. Tot timpul vin aici tractoare, utilaje care intervin când au loc avarii pe zona de canalizare şi stau cu motoarele pornite până încarcă sau descarcă tot felul de materiale. Nu este plăcut să ai copil mic şi să facă zgomot un tractor la câţiva metri de geam. În plus, aici sunt copiii de la grădiniţă, îi desparte doar gardul“, a spus un proprietar din blocul 16 din cartierul Rovine. Alt aspect este acela că angajaţii CAO permit unora dintre locatari să-şi parcheze autoturismele în curtea secţiei, iscându-se deseori certuri pentru un asemenea loc de parcare. „Porţile de la curtea respectivei instituţii stau larg deschise zi şi noapte. Sunt câţiva privilegiaţi care îşi parchează maşinile aici. Alţii deschid portiera şi ascultă muzică seara, când se mai întâlnesc cu prietenii. Alţii chiar folosesc curtea pe post de service, cu îngăduinţa muncitorilor. Dacă ar încuia porţile, poate nu s-ar face atâta gălăgie“, susţine Alin G., din blocul b2.

Muncitorii de la canal nu repară chiuvete

Ca să vedem dacă este reală sau nu sesizarea venită din partea locatarilor, le-am făcut o vizită celor de la CAO chiar la sediul din Rovine, din incinta Grădiniţei „Luceafărul“. Nu am găsit nici tractoare sau alte utilaje, nici grătare sfârâind. Tabloul, în schimb, era deplorabil.

Accesul în grădiniţă se face dinspre strada Mihail Străjan, dar poarta era încuiată, dat fiind faptul că este vacanţă. Ca să găsim Secţia canal, Sector 2 a fostei regii de apă a trebuit să ocolim grădiniţa şi am ajuns în dreptul unor porţi larg deschise. În curte – autoturisme parcate, iar într-un colţ, o grămadă de peturi goale de bere. Tot larg deschisă era şi uşa de la intrarea în secţie. Pe jos zăceau două tuburi de oxigen, în alt colţ erau lopeţi, cazmale şi alte unelte folosite la intervenţiile de urgenţă la canalizare. Într-o altă încăpere ce se voia a fi baia, o chiuvetă era defectă, iar apa se prelingea pe jos. Pereţii erau scorojiţi şi plini de igrasie. Întrebaţi, muncitorii au spus că „aşa curge ea“, e stricată, iar ei nu ştiu să o repare pentru că lucrează la canalizare, nu la apă, deşi sunt de meserie instalatori. Cât despre tuburile de oxigen aflate într-o clădire în care se găsesc cea mai mare parte a anului şi copii…

I-am întrebat şi pe reprezentanţii CAO dacă ştiu de nemulţumirile locatarilor din zonă. Aceştia nu aveau cunoştinţă, atâta timp cât nimeni nu s-a plâns la ei. „Acest sediu ne aparţine de foarte mult timp. Nu s-a plâns nimeni până acum de oamenii noştri. Cât priveşte utilajele, este firesc să treacă pe aici să încarce materiale. Cu privire la celelalte aspecte, vom verifica“, a precizat Mihaela Chiriţescu, purtătorul de cuvânt al CAO.


Măsuri

Verificările le-a făcut chiar directorul Companiei. Acesta le-a trasat angajaţilor următoarele ordine. „Ei au la dispoziţie câteva zile pentru a face curat aici. Nu mai au voie să lase locatarii din blocurile învecinate să parcheze în curtea secţiei. Porţile vor fi închise pentru a limita accesul celor care nu lucrează aici. Cu privire la dezordinea şi starea deplorabilă a sediului am hotărât ca acesta să fie renovat, iar instalaţia de apă să fie reparată. În caz contrar, există şi consecinţe“, susţine directorul CAO, Doru Buruiană.

Am revenit la faţa locului la două zile de la verificări. Partea bună este că angajaţii au pus într-un final lacătul pe poartă. Partea proastă este că în clădire nu s-a făcut nimic. „Domnul director a zis că vin echipe să zugrăvească, să repare apa. Astea nu le facem noi. Lucrările noastre cine le face? Oamenii se plâng degeaba. Ne-am certat de multe ori cu ei ca să nu mai bage maşinile aici. În blocul de aici este un locatar care are mai multe maşini şi le aduce aici. Spun că facem grătar. Păi noi avem bani de grătar?“, a spus cu supărare unul dintre muncitori.Comenteaza acum

8 Comentarii

 1. Eul tau said:

  Cum adica “pe jos zăceau două tuburi de oxigen”? Pai astea nu prezinta pericol de explozie? Mai ales ca in astfel de institutii se fumeaza in draci… tuburi de oxigen lasate aiurea in cladirea unei gradinite? de ce nu focoase nucleare, diferenta ar fi insesizabila… oricum e laudabila, pe de o parte, initiativa primariei de a ii apropria pe copii de gradinita de meseriile mai putin cautate, alaturand pe cei de la canalizare cu gradinita de copii… de ce nu cresele si salubritatea? caci o alaturare intre un liceu si cei de la spatii verzi, sa mai planteze si elevii cate o floare, ar fi prea utopica… pe de alta parte, e laudabil cat de bine se misca o institutie publica sa isi faca curatenie in propria ograda cand vine presa… DOAR cand vine presa… Good work, GDS!

 2. JOK said:

  Doamna MARIA CERNATESCU . De ce nu va ocupati si de zona COMPLEXULUI ION OBLEMENCO ,unde SPATIUL VERDE si JUMATATE din PARCAREA BETONATA situate in vecinatatea ARENEI PETRE DESELNICU { SPATIUL VERDE } si vis a vis de ACEASTA { JUMATATE DIN PARCAREA BETONATA } , au fost OCUPATE ABUZIV de CETATENI , care NU AU NIMIC IN COMUN ,CU ACESTEA ? SPATIUL VERDE a fost PARCELAT ,INCHIS CU PLASA DE SIRMA si cultivate pe alocuri LEGUME . PARCAREA BETONATA { JUMATATE } a fost ocupata de CEL , CU VILA , care spre PRIMA SALA DE SPORT a BARAT intrarea in parcare cu 2 PERETI DE BETON cu inaltimea de 3 m si 6 MESE cu lungimea de cite 3 m fiecare . In PARCARE a depozitat multe MESE , O RULOTA AUTO , TEVI DE METAL SI……….GUNOI . SPORTIVII care vin la antrenament trebuie sa umble exact ca in centrul orasului , pentru a putea , parca masina . VA RUGAM SA INTERVENITI ATIT LA PRIMARIA Cv. pentru RELATII , CIT SI IN ZONA RESPECTIVA DE UNDE SA LUATI IMAGINI .IN PREZENT CEL CARE SI-A INSUSIT PARCAREA , S-A APUCAT SA-SI FACA SI GARD , VAZIND CA PRIMARIA Cv. II TOLEREAZA ……….ABUZUL !

 3. Mobilache said:

  Şi care e problema dacă sunt 2 tuburi de oxigen acolo? Ce, trebuie neapărat să explodeze? Nici nu ştii, mai ales când sunt pline, ce bari bune pentru poartă de fotbal faci din două tuburi din astea. Să vezi că te vei strădui mult mai mult când sutezi să dai fie gol, fie foarte pe lângă. Deci sunt taman bune pt copilaşii de acolo să se perfecţioneze la fotbal. Plus că se mai oxigenează şi fi. Să zică mersi părinţii şi locatarii de acolo că nu au ăştia tuburi cu heliu. He, he, he.

 4. Tot eu said:

  Mă mai gândi la încă ceva pt care şi copilaşii de la grădiniţa aia dar şi locatarii aş trebui să fie recunoscători: bine că nu depozitează acolo obiectul muncii, respectiv mă înţelegeţi 🙂

 5. un om..... said:

  Mai oameni buni, de ce scrieti asa de incorect ???!!!

 6. Alin G said:

  Ma miram eu de ce de cevqa timp e asa liniste acolo, fie zi fie noapte. Au venit vineri dimineata si au facut curat luna, au incarcat o remorca de sticle si gunoaie iar la final au inchis portile cu lacat. Totul intr-un ton de conversatie mai mult decat decent, fara introducerea dotarilor personale in diverse locuri. Totusi, o zona rezidentiala are un anumit program de liniste, acolo stau oameni, si chiar si institutiile care isi au acolo punctele de lucru ar trebui sa fie obligate sa respecte acest program. Mai ales ca acolo e o gradinita, nu scoala de cuvinte porcoase pentru tinerele vlastare, viitor al tarii.

 7. Alin G said:

  Cat depsre finalul articolului, supararea celor de acolo ca nu au bani de gratare, ce sa le spun, mi-e teama ca le cam creste nasul la faza asta. Cand transformi parcarea institutiei unde lucrezi in parcare cu plata, ai bani de gratare.

 8. Alin G said:

  Sa isi aminteasca anul trecut, cam pe iulie-august, sa zic, cand la ora 22 si mai bine a sosit politia: unul isi golea vezica pe gard, care gard se tot invartea cu el, altii erau inauntru, ametiti dar foarte politicosi cu vizitatorii inopinati
  Multumiri multe reporterului!

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 11 iulie 2011

Actualitate

» Fotbal – Naţionala Under-19 a pierdut cu Chindia Tîrgovişte, scor 2-3
» Handbal (f) – România, în grupă cu Norvegia, Franţa şi Germania, la Cupa Mondială din Danemarca
» Craiova, inundata
» Depozitul bulgarilor, pe masa CE
» Se întrerupe apa în zona 1 Mai
» Admişi la şcoala vieţii
» Admişi la şcoala vieţii
» MECMA: Exporturile României îşi păstrează tendinţa de creştere
» Bombe pe strada Sergentului
» CAO le strică liniştea
» Proiectul Kozlodui, suspect de blat
» Boc: România susţine ultima propunere a CE privind roaming-ul
» Un cetăţean român a fost rănit în explozia din Cipru
» Organizaţia Mondială a Turismului: România se îndreaptă în direcţia cea bună
» Siria: Susţinătorii preşedintelui Assad au atacat Ambasada americană
» Românii care vor să lucreze în străinătate vizează agricultura, construcţiile şi industria hotelieră
» Bilanţul oficial al accidentului de pe Volga: 54 de morţi şi peste 50 dispăruţi
» Indicele de confort termic a depăşit pragul critic în vest, sud şi sud-est
» Fiscul din România, auditor intern al Organizaţiei Intra-europene a Administraţiilor Fiscale
» Amendă de 200-1.000 lei pentru cei ce refuză să declarare datele pentru recensamantul populatiei
» Craiova: Puncte de prim-ajutor pentru persoanele afectate de caniculă
» K1 – Cătălin Moroşanu: Leko va pleca şifonat rău din România
» Craiova: Primăria organizează acţiuni estivale pentru tineri
» Sofia anunţă că nu s-au înregistrat răniţi în urma răsturnării cisternei cu substanţe periculoase

Local

» Crăsnenii, lideri la proiecte pe Măsura 141
» Fără schele pe Coloana Infinitului
» A renunţat la fumat ca să facă turul Europei
» Mexicul, adus la filarmonică
» DE 70, blocat de un tir răsturnat
» Românii conservă podul pentru bulgari
» Goana după medicamente compensate

Dolj

» Scurte ştirti

Gorj

» Micuța de la ghenă a fost creștinată
» Tabără de creaţie la Muzeul Curtişoara

Sport

» Adrian Popescu: Ştiinţa 2011? Vai de mama noastră!
» De la Europa, la dezafiliere
» Pandurii, distracţie cu amatori
» Găzarii urcă astăzi în Poiana Braşov
» Papură şi-a conturat lotul
» Mihaela Buzărnescu a câştigat Trofeul Popeci
» Bute l-a trimis pe Mendy la podea

Bani & Afaceri

» Zăcământ uriaş de gaze, descoperit în Oltenia
» Băncile încep să joace după cum cântă clientul

Magazin

» Strălucirea de altădată a Cetăţii Filmului
» HOROSCOP
» Audrey Tautou visează la o viaţă pe mare
» Claudia Schiffer face afaceri pentru copiii ei
» Lily Allen are o sarcină cu probleme
» Lovit de şase fulgere
» Întreruperi energie electrică de mâine

Top