12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCAO le strică liniştea

CAO le strică liniştea

Unii locatari ai blocurilor b2, b3, 16 şi 13 din cartierul craiovean Rovine se plâng că liniştea le este tulburată de zgomotul care se aude din curtea Grădiniţei „Luceafărul“, aflată în apropiere

De vină nu sunt, aşa cum ar fi de aşteptat, copiii care frecventează această instituţie de învăţământ, ci câţiva angajaţi ai furnizorului de apă al oraşului, Compania de Apă Oltenia (CAO). Şi aceasta, fiindcă Primăria Craiova a avut proasta inspiraţie, cu ani în urmă, să aloce CAO un spaţiu chiar în incinta grădiniţei în care îşi desfăşoară activitatea o secţie a companiei, respectiv muncitorii care se ocupă cu problemele de canalizare în zonă. Oamenii susţin că aceştia ascultă muzică la volum maxim, că mai fac din când în când câte un grătar şi că au transformat curtea respectivului punct de lucru în parcare pentru unii locatari ca urmare a înţelegerii cu cei din urmă. Pe oameni îi mai deranjează şi utilajele, care stau chiar sub balcoanele lor şi la fereastra unităţii de învăţământ. „Nu ştiu cum a gândit primăria când a dat această locaţie celor de la Apă. Tot timpul vin aici tractoare, utilaje care intervin când au loc avarii pe zona de canalizare şi stau cu motoarele pornite până încarcă sau descarcă tot felul de materiale. Nu este plăcut să ai copil mic şi să facă zgomot un tractor la câţiva metri de geam. În plus, aici sunt copiii de la grădiniţă, îi desparte doar gardul“, a spus un proprietar din blocul 16 din cartierul Rovine. Alt aspect este acela că angajaţii CAO permit unora dintre locatari să-şi parcheze autoturismele în curtea secţiei, iscându-se deseori certuri pentru un asemenea loc de parcare. „Porţile de la curtea respectivei instituţii stau larg deschise zi şi noapte. Sunt câţiva privilegiaţi care îşi parchează maşinile aici. Alţii deschid portiera şi ascultă muzică seara, când se mai întâlnesc cu prietenii. Alţii chiar folosesc curtea pe post de service, cu îngăduinţa muncitorilor. Dacă ar încuia porţile, poate nu s-ar face atâta gălăgie“, susţine Alin G., din blocul b2.

Muncitorii de la canal nu repară chiuvete

Ca să vedem dacă este reală sau nu sesizarea venită din partea locatarilor, le-am făcut o vizită celor de la CAO chiar la sediul din Rovine, din incinta Grădiniţei „Luceafărul“. Nu am găsit nici tractoare sau alte utilaje, nici grătare sfârâind. Tabloul, în schimb, era deplorabil.
Accesul în grădiniţă se face dinspre strada Mihail Străjan, dar poarta era încuiată, dat fiind faptul că este vacanţă. Ca să găsim Secţia canal, Sector 2 a fostei regii de apă a trebuit să ocolim grădiniţa şi am ajuns în dreptul unor porţi larg deschise. În curte – autoturisme parcate, iar într-un colţ, o grămadă de peturi goale de bere. Tot larg deschisă era şi uşa de la intrarea în secţie. Pe jos zăceau două tuburi de oxigen, în alt colţ erau lopeţi, cazmale şi alte unelte folosite la intervenţiile de urgenţă la canalizare. Într-o altă încăpere ce se voia a fi baia, o chiuvetă era defectă, iar apa se prelingea pe jos. Pereţii erau scorojiţi şi plini de igrasie. Întrebaţi, muncitorii au spus că „aşa curge ea“, e stricată, iar ei nu ştiu să o repare pentru că lucrează la canalizare, nu la apă, deşi sunt de meserie instalatori. Cât despre tuburile de oxigen aflate într-o clădire în care se găsesc cea mai mare parte a anului şi copii…
I-am întrebat şi pe reprezentanţii CAO dacă ştiu de nemulţumirile locatarilor din zonă. Aceştia nu aveau cunoştinţă, atâta timp cât nimeni nu s-a plâns la ei. „Acest sediu ne aparţine de foarte mult timp. Nu s-a plâns nimeni până acum de oamenii noştri. Cât priveşte utilajele, este firesc să treacă pe aici să încarce materiale. Cu privire la celelalte aspecte, vom verifica“, a precizat Mihaela Chiriţescu, purtătorul de cuvânt al CAO.

Măsuri

Verificările le-a făcut chiar directorul Companiei. Acesta le-a trasat angajaţilor următoarele ordine. „Ei au la dispoziţie câteva zile pentru a face curat aici. Nu mai au voie să lase locatarii din blocurile învecinate să parcheze în curtea secţiei. Porţile vor fi închise pentru a limita accesul celor care nu lucrează aici. Cu privire la dezordinea şi starea deplorabilă a sediului am hotărât ca acesta să fie renovat, iar instalaţia de apă să fie reparată. În caz contrar, există şi consecinţe“, susţine directorul CAO, Doru Buruiană.
Am revenit la faţa locului la două zile de la verificări. Partea bună este că angajaţii au pus într-un final lacătul pe poartă. Partea proastă este că în clădire nu s-a făcut nimic. „Domnul director a zis că vin echipe să zugrăvească, să repare apa. Astea nu le facem noi. Lucrările noastre cine le face? Oamenii se plâng degeaba. Ne-am certat de multe ori cu ei ca să nu mai bage maşinile aici. În blocul de aici este un locatar care are mai multe maşini şi le aduce aici. Spun că facem grătar. Păi noi avem bani de grătar?“, a spus cu supărare unul dintre muncitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII