20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada care aşteaptă alegerile

Strada care aşteaptă alegerile

Craiovenii de pe strada Fragilor susţin că au parte de condiţii ca la ţară şi că autorităţile locale îşi amintesc de ei doar în campania electorală

În Craiova, mai sunt destule străzi care devin impracticabile la prima ploaie, iar locuitorii lor trăiesc în condiţii asemănătoare cu cele de la ţară. Majoritatea se află în zona Craioviţa Veche şi sunt adiacente cu Brestei. Pe strada Fragilor, oamenii se plâng că autorităţile locale îşi aduc aminte de ei doar în pragul alegerilor, din patru în patru ani. Doar atunci, spun ei, au parte de o intervenţie pentru nivelarea străzii, în rest sunt nevoiţi să dea în gropi cu maşinile şi să meargă prin bălţi la fiecare ploaie. Situaţia este similară şi pe aleile care fac legătura între străzile din zonă.
„Aleea asta era cea mai circulată înainte, pe aici se trecea pentru a ajunge în strada Fragilor, dar acum este impracticabilă. Canalizarea se înfundă la fiecare ploaie şi, culmea, am înţeles de la nişte domni din cadrul primăriei care au trecut pe aici că aleea asta ar figura ca asfaltată de pe vremea lui Bulucea“, a spus Florin Văduva, care locuieşte pe Aleea I Fragilor.
„Când s-a săpat pentru canalizare, la gura de canal de la intrarea pe alee au luat capacul şi nu s-au mai întors cu el. Acum se strânge apa de nu mai poţi să intri pe aici. Nici maşina de gunoi nu mai intră la noi, că a încercat odată şi a spart strada în dreptul unei guri de canalizare. A rămas şi acum gaura, deşi au spus că o s-o astupe. Şi nici la intrare nu au mai nivelat de atunci“, a adăugat Florin Văduva.

„Fac strada doar la alegeri“

Dacă, după ploaie, pe Aleea I Fragilor se mai poate circula, mergând pe jos, pe strada Fragilor cu greu poţi trece de bălţile care acoperă inclusiv trotuarele. Iar cu maşina este un adevărat chin să treci, pentru că oricând rişti să rămâi împotmolit. „Am rupt maşina prin gropile astea. De trei ori am schimbat toba într-un an. De alte piese nu mai spun. Nici cei care aprovizionează magazinul de aici nu mai vor să intre cu maşina pe stradă. S-a nivelat odată înainte de alegeri şi atât. De atunci nu s-a mai interesat nimeni de noi, dar o să vină iar alegerile şi să vedeţi cum îşi amintesc“, susţine Daniela Gruia, de pe strada Fragilor.
Altă craioveancă de pe aceeaşi stradă, Constanţa Crişu, spune că se simte ca la ţară, deşi are buletin de oraş: „Parcă îmi e ruşine să zic că stau în Craiova şi să arăt buletinul, la cum este strada. La ţară sunt străzi mult mai bune, cu trotuare şi borduri, pe când aici e dezastru“.

„În august ajungem şi acolo“

În documentele primăriei, strada Fragilor figurează ca amenajată cu balast şi pământ, iar Aleea I Fragilor doar cu pământ. Viceprimarul Mărinică Dincă susţine că în august se va ajunge cu reabilitarea străzilor şi în zona Brestei. „Acum se lucrează pe străzile din Catargiu, unde se pune piatră de râu, piatră spartă sau cubică, în funcţie de cum este strada. Într-adevăr, în acea zonă din Craioviţa Veche nu s-a mai intervenit de mult. Din august o să reluăm campania de greder şi de balastare a mai multor străzi cu astfel de probleme. O să intervenim în principal pe cele mai mari, dar o să ajungem cu nivelările şi în zona aceea“, a precizat Mărinică Dincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII