Acasă Actualitate Polonia preia astăzi preşedinţia semestrială prin rotaţie a UE

Polonia preia astăzi preşedinţia semestrială prin rotaţie a UE

Polonia preia astăzi, pentru prima dată, preşedinţia semestrială prin rotaţie a Uniunii Europene (UE), informează Agerpres.ro. Polonia a făcut din relansarea creşterii economice o prioritate, într-o perioadă în care cele 27 de state membre ale UE se confruntă cu problema datoriilor suverane în Grecia şi în alte părţi.

Polonia, cea mai mare ţară fost comunistă din UE, doreşte întărirea pieţei unice, continuarea extinderii UE către Balcanii de Vest şi refacerea încrederii în instituţiile europene. Pe lângă finalizarea aderării Croaţiei la UE, începerea negocierilor de aderare cu Serbia şi încheierea unui acord comercial cu Ucraina, preşedinţia poloneză a UE doreşte, de asemenea, promovarea aprofundării cooperării în domeniul energiei şi al celui militar în interiorul organizaţiei ''Celor 27''.

Doi înalţi oficiali ai UE, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, vor participa astăzi la manifestările de la Varşovia care vor marca preluarea de către Polonia a preşedinţiei semestriale a UE.

Exit mobile version