17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe lansează licitaţia de modernizare a şase străzi din Craiova

Se lansează licitaţia de modernizare a şase străzi din Craiova

Şase străzi din municipiul Craiova vor fi reabilitate complet cu bani de la Uniunea Europeană, primăria lansând licitaţia pentru proiectul anunţat încă de anul trecut. „Documentaţia este făcută, acum nu rămâne decât să aşteptăm ofertele. În funcţie de numărul lor vom şti şi cât va dura licitaţia. Pentru alţi termeni e prea devreme să vorbim acum“, a spus viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă.
„Reabilitarea infrastructurii rutiere din zona de nord-vest a Polului de creştere Craiova, în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova“, aşa cum este numele proiectului, cuprinde modernizarea a şase străzi din oraş: Amaradia, Pelendava, Tineretului, Toamnei, Olteniei şi Brestei (tronsonul cuprins între bulevardul Râului şi strada Pelendava).
Valoarea lucrării, conform estimărilor primăriei, este în jur de 60 de milioane de lei, dintre care 98 la sută sunt din fonduri europene, iar restul de la bugetul local. Lucrarea cuprinde modernizarea a peste 28.000 de metri pătraţi de carosabil, 4.500 mp de trotuare, 9.000 mp de zone verzi, dar şi amenajarea a 12.000 mp de parcări, 225 mp de staţii de taxi şi 490 mp de staţii de autobuz. Durata oferită de primărie pentru finalizarea proiectului este de 18 luni de la data adjudecării contractului, însă termenul poate fi mai scurt. „Constructorul este cel care decide, în funcţie de graficul de lucrări pe care îl întocmeşte. El stabileşte şi ordinea în care începe modernizarea“, a mai spus „vicele“ Dincă.

Lucrările încep
la toamnă

Cele şase artere scoase la licitaţie au fost reabilitate parţial în acest an, plombările făcându-se fie cu asfalt, de către SC Delta ACM, care a câştigat licitaţia pentru astfel de lucrări, fie cu piatră de râu, de către RAADPFL, cum a fost cazul străzii Pelendava. Ultima este considerată de către şoferi drept cea mai distrusă stradă din oraş, însă nici celelalte nu stau mai bine la acest capitol. Pe Amaradia lucrările la utilităţi s-au încheiat pe 20 iunie, dar strada nu se mai prezintă ca în stadiul iniţial, în timp ce pe bulevardele Olteniei şi Tineretului plombarea a lăsat de dorit.
Modernizarea celor şase străzi nu poate începe însă mai devreme de sfârşitul lunii septembrie, începutul lui octombrie, pentru că trebuie respectate toate termenele legale. „Noi am lansat licitaţia, acum trebuie să respectăm termenele. Indiferent de oferte, procedura va mai dura şi cred că abia din toamnă firma care va câştiga licitaţia se va putea apuca de treabă“, a explicat Mărinică Dincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII