11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe amenajează noi spaţii verzi în Craiova

Se amenajează noi spaţii verzi în Craiova

Municipalitatea a demarat proiectul de mărire a zonelor verzi din Craiova, acesta incluzând amenajarea de noi părculeţe, dar şi modernizarea şi reabilitarea celor existente. Acţiunea a început cu spaţiul verde de la Rotonda şi va continua cu trei zone din Rovine şi cinci din Brazdă, unde primăria consideră că se pot amenaja părculeţe.
„La Rotonda se va face primul părculeţ. Se va înlocui gardul viu, se vor planta flori şi copaci, se vor pune băncuţe şi se vor face alei. Apoi, angajaţii RAADPFL se vor muta în Rovine şi în Brazdă, însă se vor identifica şi alte zone unde se pot amenaja spaţii verzi“, a precizat viceprimarul Craiovei, Teodor Sas. Acesta a mai menţionat că lucrările de la Rotonda vor dura două-trei săptămâni şi că se fac la cererea locatarilor.
Vicele Sas susţine că se vor cheltui foarte puţini bani de la bugetul local cu această acţiune, pentru că lucrările de fac de către angajaţii RAADPFL, Regie subordonată primăriei. În plus, unele materiale sunt refolosite. „Banii sunt prevăzuţi în buget, dar costurile sunt extrem de mici, pentru că se lucrează cu oamenii noştri. Gardul viu care este scos se plantează la loc, se mai folosesc şi pavele dezafectate aduse din alte zone. Unde se impune, împrejmuirile se fac şi cu gard metalic“, a mai spus Teodor Sas. În părculeţele nou-amenajate aleile vor avea minimum patru metri, iar, unde este posibil, primăria va face şi locuri de joacă pentru copii. „Se va lucra cât ne va permite vremea“, a conchis Sas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII