10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu poartă discuţii cu reprezentanţi ai BNS

Traian Băsescu poartă discuţii cu reprezentanţi ai BNS

Preşedintele Traian Băsescu participă astăzi la o întâlnire cu o delegaţie a Blocului Naţional Sindical (BNS) pe teme ce ţin de agricultură şi domeniul energiei, informează NewsIn. Sindicaliştii au anunţat că au o serie de propuneri pe care vor să le avanseze şefului statului. Liderul BNS, Dumitru Costin, a precizat în debutul întâlnirii că doreşte să discute cu Traian Băsescu în calitatea acestuia de preşedinte al României şi de preşedinte al Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT), pentru a-i prezenta viziunea Blocului asupra acestor două domenii.

Astfel, în domeniul sectorului energetic, reprezentanţii BNS îi vor prezenta şefului statului trei documente, unul care vizează o evaluare făcută asupra proiectului de strategie energetică a României 2011-2035, unde sindicaliştii au "subliniat elementele care lipsesc sau care trebuiesc clarificate", un altul privind "asamblarea politicilor energetice cu cele de mediu" şi un al treilea care vizează concluziile unui grup de lucru demarat de BNS împreună cu ministrul Internelor, Vasile Blaga, în timpul mandatului acestuia, pe tema modernizării sistemului de termoficare din România. Tot în domenoul pieţei energiei, reprezentanţii BNS doresc să atragă atenţia asupra vulnerabilităţilor care trebuie eliminate în zona de reglementări. Pe tema agriculturii, Dumitru Costin a afirmat că BNS doreşte să prezinte "un lanţ logic" care ar reprezenta "schema după care trebuie urmărit orice proces" în zona de "economie rurală".

La discuţii participă şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi secretarul de stat din Ministerul Economiei Karoly Borbely.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS