17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞi, totuşi, giratoriul rămâne

Şi, totuşi, giratoriul rămâne

Reprezentanţii Primăriei Craiova au decis: sensul giratoriu amenajat la intersecţia străzilor Calea Bucureşti şi Carol I va fi păstrat pentru că îmbunătăţeşte circulaţia în zonă.

După ce, luni, edilii craioveni îi mai dădeau cel mult o zi sau două de „viaţă“ sensului giratoriu amplasat pe Calea Bucureşti, la Universitate, ieri opinia lor s-a schimbat. Drept urmare, acest giratoriu provizoriu va rămâne în continuare.
„Am reevaluat azi (ieri – n.r.) situaţia traficului prin sensul giratoriu provizoriu amplasat pe Calea Bucureşti şi am avut surpriza să constatăm că acesta asigura o circulaţie dacă nu chiar impecabilă, măcar cu mult mai bună decât atunci când intersecţia era dirijată prin semafoare. Aşa că am decis să păstrăm în continuare acest sens giratoriu, în care am constatat că circulaţia nu se mai blochează“, a declarat Mărinică Dincă, viceprimarul Craiovei.
Edilii studiază şi ideea construirii pe acelaşi loc – după darea în folosinţă a pasajului suprateran de pe Calea Bucureşti şi a celui subteran de pe strada Arieş – a unui sens giratoriu permanent. Pentru asta, trebuie să rezolve alte două probleme: circulaţia prin acest giratoriu atât a tramvaiului de pe Calea Bucureşti, cât şi a plănuitului… troleibuz, care va lega Gara de cartierul Romaneşti, pe ruta Carol I – strada Arieş, prin pasajul subteran.

Alte două giratorii în plan

Până una-alta, autorităţile se gândesc să mai amplaseze încă două sensuri giratorii provizorii în Craiova. Primul dintre acestea vizează una dintre cele mai aglomerate intersecţii din cartierul Brazda lui Novac – e vorba de intersecţia străzilor Doljului şi Brazda lui Novac – şi are la bază o idee mai veche, agreată atât de primărie, cât şi de poliţie.
Al doilea giratoriu aflat în studiu vizează intersecţia străzilor Decebal, Caracal şi Henri Ford. „Încă nu am stabilit dacă se impune acest giratoriu, în condiţiile în care acea intersecţie este aglomerată cel mult o jumătate de oră pe zi, în perioada schimbului de tură de la uzina Ford“, a declarat comisarul Emil Zuican, şeful Biroului Rutier Craiova. „Amenajarea acestui giratoriu de la intersecţia străzilor Decebal şi Ford ar putea ridica şi alte probleme, în sensul că s-ar putea impune desfiinţarea unor scuaruri“, a menţionat la rândul său Teodor Sas, viceprimarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII