11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe închide service-ul Daewoo din Lăpuş

Se închide service-ul Daewoo din Lăpuş

Craiovenii mai au la dispoziţie trei service-uri auto pentru maşinile Daewoo

Proprietarii de autoturisme Daewoo fabricate cu ani în urmă la uzina craioveană nu mai pot folosi service-ul auto din cartierul Lăpuş, după ce noul proprietar al fabricii de autovehicule din Craiova, Ford, a decis să-l închidă. Fostul service Daewoo va deveni complet inoperabil din 30 iunie, potrivit unor surse din uzină, după ce în ultima perioadă s-au limitat operaţiunile în incinta clădirii respective. Personalul fostului service a fost preluat de Ford. 

Unde pot fi reparate maşinile Daewoo

Craiovenii mai au la dispoziţie trei service-uri auto la care pot apela în cazul în care au probleme cu autoturismele marca Daewoo. Oficialii Ford au confirmat că service-ul se închide şi au comunicat care sunt celelalte unităţi operaţionale care au mai rămas în oraş şi care pot deservi autoturisme Daewoo. Acestea sunt: Popeci Motors (pe strada Caracal), Rokor Service (în Bariera Vâlcii) şi Autocomtrans (din bulevardul Dacia). Momentan, piesele de schimb pentru autoturismele Daewoo se eliberează, în funcţie de cerere, de la Ford, unde încă mai există pe stocuri, spun oameni din interiorul fabricii. În momentul preluării Daewoo de către Ford, fabrica s-a aprovizionat cu diverse piese de schimb din Coreea, în special pentru Matiz şi Nubira, piese care nu s-au fabricat la Craiova, dar pentru care exista cerere. În prezent, pe străzile urbei circulă mii de maşini marca Daewoo. 
Clădirea fostului service din cartierul Lăpuş nu a fost luată de Ford prin contractul de privatizare. Ea va reveni statului român, după ce compania auto cu sediul în Bănie va trece la divizare şi la împărţirea activelor, conform contractului de privatizare. După ce se face împărţirea, statul rămâne cu o companie imobiliară, care va deţine terenurile pe care Ford nu le-a vrut, respectiv clădirile care nu i-au trebuit, printre care şi cea din Lăpuş, care a găzduit fostul service.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII