9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştirti

În vacanţă la Săcelu
În vacanţa de vară din acest an, Centrul de Agrement Săcelu, cu o capacitate de 50 de locuri, va găzdui zece serii de tabără a câte şase zile fiecare, astfel că peste 470 de elevi din ţară îşi vor petrece câteva zile de relaxare în Gorj. Primii elevi au sosit deja în campus, fiind cazaţi începând cu 20 iunie. „După reabilitare, este primul an în care avem solicitări pentru întreaga vară. La noi în judeţ vor sosi elevi din Brăila, Constanţa, Dolj, Tulcea, Galaţi, Buzău şi Giurgiu. În total, avem 478 de elevi şi cadre didactice. Sunt incluse în program drumeţii la obiectivele turistice din zonă, excursii pe diferite trasee care cuprind locaşurile de cult, peşterile, operele sculptorului Constantin Brâncuşi, activităţi sportive şi jocuri specifice taberelor şcolare, discoteca şi tradiţionalul foc de tabără“, a declarat Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Gorj.     
• Mihaela Floroiu

Expoziţie de sănătate la Oboga
Proiectul „Expoziţie de sănătate“ se va desfăşura între 23 şi 26 iunie, în intervalul orar 19.00-21.00, la Căminul Cultural al localităţii Oboga din Olt. În prima parte a întâlnirii vor fi expuse 24 de panouri amplasate în curtea instituţiei şi trei în incinta ei, la care vor fi prezentaţi opt factori sanogeni cu o influenţă decisivă asupra stării de sănătate a omului modern: S – soare, A – aer, N – nutriţie, A – apă, T – tihnă, A – activitate fizică, T – temperanţă, E – echilibru mintal şi spiritual (SĂNĂTATE). În partea a doua, un medic specialist va vorbi despre o temă anume (accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat etc.) timp de jumătate de oră, după care participanţii vor putea discuta şi pune întrebări despre subiect. Acest proiect face parte din campania naţională „Împreună pentru o sănătate mai bună“.
• Mihai Iliuţă

Absolvenţii defilează în robe
Absolvenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu vor sărbători astăzi finalizarea studiilor universitare. Studenţii vor defila costumaţi în robe pe străzile din Târgu Jiu, din zona centrală şi până la Sala Sporturilor. În acest loc, de la ora 1 7.00, este programată o festivitate de absolvire. Fiecare absolvent va primi o diplomă de onoare, o eşarfă şi o insignă.
• Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS