16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică

România, pe primul loc la Olimpiada Balcanică de Matematică

Elevii români au obţinut şase medalii, dintre care jumătate de aur, la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată în Cipru, informează mediafax.ro, citând un comunicat remis azi de Ministerul Educaţiei.
Medaliile de aur au fost obţinute de Andreea Măgălie (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Cosmin Ştefan Gramatovici (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Ştefan Spătaru (Şcoala cu clasele I-VIII "Mihai Viteazul" din Alexandria, judeţul Teleorman).
Cosmin Ştefan Gramatovici, medaliat cu aur şi la precedenta ediţie (2010, România), a fost distins anul acesta şi cu premiul special al juriului pentru soluţia originală prezentată la una din probleme, acumulând, totodată, şi punctaj maxim.
Medaliile de argint au fost obţinute de doi elevi provenind de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti: Simona Diaconu şi Marius Bocanu, în timp ce medalia de bronz i-a revenit lui Teodor Andronache (Şcoala cu clasele I-VIII Sineşti, judeţul Vâlcea).
În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat primul loc.
Concursul s-a desfăşurat în perioada 19 – 24 iunie, elevii venind din 15 state: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Kazahstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Azerbadjan.
Elevii români revin în ţară, sâmbătă, ora 00.20, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS