13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria rade construcţiile ilegale

Primăria rade construcţiile ilegale

Construcţiile ridicate abuziv pe domeniul public al Craiovei încep să cadă rând pe rând. Primăria Craiova s-a decis să le pună la pământ, deşi le-a tolerat ani buni. Prin urmare, în trei zile, începând de marţi şi până ieri , au fost demolate aproape 200 de astfel de magherniţe: chioşcuri, tarabe, bodegi, garaje. A fost necesară intervenţia buldozerelor pentru ridicarea unor asemenea construcţii, care ulterior au fost transportate şi depozitate pe terenul de lângă serele din Parcul „Romanescu“. Primele au căzut chioşcurile şi tarabele din Craioviţa Nouă din spatele Bigului, multe dintre ele nefuncţionale, dar care serveau drept depozit pentru marfa comercianţilor din zonă. Construcţiile din tablă cu schelet metalic erau adevărate focare de infecţie, pentru că, în momentul în care angajaţii RAADPFL le-au demontat, au descoperit şobolani, animale moarte. De aceea, a fost necesară şi intervenţia Salubrităţii pentru ridicarea mizeriei rămase în urma acestor demolări.

Cad garaje

Primăria Craiova a eliberat aceste decizii de demolare la solicitarea Poliţiei Locale, care le-a identificat şi inventariat. „Atribuţiile noastre au fost să găsim aceste construcţii ridicate abuziv pe domeniul public, după care să-i somăm pe proprietari să le demoleze pentru că ocupă abuziv domeniul public. Unii dintre ei s-au conformat, alţii au aşteptat până în ultima clipă când au fost demolate de angajaţii primăriei. Acţiunea a fost demarată în baza unor dispoziţii nominale date de primărie. Noi am asigurat perimetru respectiv şi protecţia oamenilor care au lucrat aici“, a declarat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova
Au fost rase coteţele şi garajele din Corniţoiu, acestea aparţinând locatarilor de la blocurile din vecinătatea unităţii militare. Aceeaşi soartă au avut şi garajele de pe strada Constantin Brâncoveanu şi Gheţişoarei, de pe strada Făgăraş din cartierul George Enescu şi strada General dr. Ion Cernătescu din cartierul Brazda lui Novac.
Multe dintre aceste garaje erau folosit în alt scop decât acela al adăpostirii autoturismelor de către cei care le deţineau. Acestea erau folosite ca şi cămari sau magazii de vechituri, în ciuda faptului că parcările în cartierele Craiovei nu sunt niciodate suficiente. Locurile rămase libere vor fi amenajate de municipalitate în parcări.

Aceeaşi soartă au şi balcoanele 

Reprezentanţii Poliţiei Locale susţin că la fel se va întâmpla cu balcoanele ridicate ilegal, dar şi cu împrejmuirile din jurul blocurilor pe care unii proprietari au pus stăpânire şi le folosesc în scop personal. „În privinţa balcoanelor construite fără autorizaţie, urmează să fie emise dispoziţiile primăriei. Acestea reprezintă un act administrativ obligatoriu şi au efecte ca atare“, a adăugat Octavian Mateescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII