24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePER cere respectarea regulilor europene

PER cere respectarea regulilor europene

Răzvan Păunescu spune că reorganizarea este o cerere din partea comunităţii europene, iar noi nu mai putem face totul după capul nostru. Acesta mai spune că „nefăcându-se această schimbare, dăm în continuare putere unui aparat de stat complicat şi foarte numeros“, iar „UDMR trebuie să respecte regulile impuse prin legislaţie la nivelul comunităţii europene“.

Partidul Ecologist Român (PER) şi-a exprimat ieri opinia cu privire la conflictul dintre PDL şi UDMR generat de proiectul de reorganizare administrativ-teritorială a României. Preşedintele executiv al PER, Răzvan Ioan Păunescu, a declarat că partidul său nu este împotriva intenţiilor UDMR de a păstra judeţele în forma actuală, ci să respecte regulile impuse prin legislaţie la nivelul comunităţii europene.
„Reorganizarea este o cerere din partea comunităţii europene, iar noi nu mai putem face totul după capul nostru. Nefăcându-se această schimbare, dăm în continuare putere unui aparat de stat complicat şi foarte numeros care creează probleme populaţiei şi mediului de afaceri. În ceea ce priveşte compromisul, acesta a fost făcut de preşedintele Băsescu când le-a spus celor de la UDMR că pot sta în cele două judeţe în care să aibă administraţie teritorială separat, nu independent, fapt care pe unii îi nemulţumeşte, iar pe alţii, dacă sunt din acea zonă, probabil că le este pe plac“, a declarat preşedintele executiv al PER, Răzvan Păunescu. Oficialul a spus că trebuie gândit ce este bine pentru ţară, nu pentru un individ sau un grup de indivizi, pentru că nu se mai discută de persoane sau grupuri de interese, ci doar despre interesul naţional.

Răzvan Păunescu: Astăzi există o singură ţară, se numeşte Europa

„Împărţirile teritoriale sunt un vis, astăzi există o singură ţară, şi noi, ca români, nu trebuie să uităm, se numeşte Europa. PER vrea să facă un singur lucru, şi anume să susţină ceea ce vrea populaţia să obţină, nu ceea ce vor unii să obţină pentru populaţia respectivă în numele lor pentru a-şi satisface interesele lor“, a mai precizat, preşedintele executiv al PER, Răzvan Păunescu. „Reorganizarea este un lucru bun şi trebuia făcută de mult timp. Cred că va aduce avantaje având în vedere că în loc de 42 de baroni locali preferi mai puţini şi mai uşor de controlat dacă instituţiile de stat îşi fac datoria. Totodată, vor fi şi reduceri de cheltuieli la buget“, a explicat preşedintele PER, Dănuţ Pop.

Alegerile anticipate ar crea o criză în România

Totodată, Răzvan Păunescu a susţinut că, în ceea ce priveşte alegerile anticipate propuse de USL, acestea ar crea pentru România o criză independentă de criza economică mondială, făcând referire la situaţia din Grecia, în care oamenii aşteaptă soluţii de la parlamentul grec pentru a nu intra în colaps. Acesta a precizat că neîncrederea populaţiei în parlament şi în clasa politică românească arată că e plictisită şi nu mai suportă chestiuni care nu sunt legate de adevăruri clare cu nişte soluţii clare.
„Simplul fapt că vrei să înlocuieşti fără a da o soluţie nu este relevant şi nu este în prezent acceptabil, deoarece din punctul nostru de vedere criza europeană şi cea mondială este atât de evidentă şi puternică, încât putem să ne considerăm norocoşi în comparaţie cu ceea ce se întâmplă în celelalte ţări europene“, a declarat Răzvan Păunescu.

„Membrii USL colaborează cu puterea în ziua de astăzi“

El crede că membrii USL colaborează cu puterea în ziua de astăzi şi îşi desfăşoară activităţi economice în comun fără ca să fie interesaţi de vreo schimbare reală. Preşedintele executiv al PER a spus că românul nu mai poate aştepta luni de zile pentru ca un lider politic să preia puterea de la altul, şi că românul nu mai vrea jocuri politice în care ei nu vin cu soluţii pentru ca oamenii să o ducă mai bine.
„Propunerea USL este imatură, pentru că preşedintele Traian Băsescu are aici dreptate. Intrăm într-o criză politică, care nu face bine ţării. În al doilea rând, eu nu văd ca un guvern să fie învestit şi după aceea să îşi dea demisia de două ori şi nu cred că o să existe vreodată această situaţie“, a declarat preşedintele PER, Dănuţ Pop.

Maghinici: Cei care vin după noi vor ecologiza România şi clasa politică

Vicepreşedintele Emil Adrian Maghinici a prezentat filmul „Ecotoxic“, premiat cu Marele Premiu „Ilaria Alpi“, şi concluziile rezultate în urma participării sale la festivalul organizat la Rimini, Italia, pe teme de ecologizare legat de lupta anticorupţie, antimafie şi anticriminalitate.
• Constantin Rucăreanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS