10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrul, închis în weekend

Centrul, închis în weekend

Strada A.I. Cuza va rămâne închisă circulaţiei rutiere în zilele de sâmbătă şi duminică, potrivit sondajului făcut de Primăria Craiova

Craiovenii se vor putea plimba în continuare pe strada A.I. Cuza în zilele de sâmbătă şi duminică, circulaţia autoturismelor în această zonă urmând să rămână închisă. Decizia a fost luată ieri de Primăria Craiova, în urma sondajului efectuat în rândul cetăţenilor, care a strâns un total de 6.024 de voturi. Cele mai multe au fost exprimate pe site-ul gds.ro, 4.574, dintre care 2.790 (61%) au fost pentru menţinerea închisă a circulaţiei rutiere în centru, pe perioada weekendului.
Pe craiovaforum.ro, din 870 de voturi, 490 (56,33%) au fost pentru deschiderea centrului, iar pe www.craiova.ro, din 285 de sufragii, 157 (55%) au fost pentru menţinerea închisă a străzii A.I. Cuza. În urna de la primărie s-au strâns 295 de voturi, iar dintre acestea 184 (62,37%) au fost pentru păstrarea închisă a circulaţiei rutiere în centru, sâmbăta şi duminica, variantă pentru care au existat, în total, 3.511 voturi (58,29%), faţă de cele 2.513 (41,71%) care au fost pentru redeschidere.

Dincă votase pentru redeschidere
 
Viceprimarul Mărinică Dincă a recunoscut că rezultatul sondajului nu a corespuns cu votul său, dar că se va supune majorităţii. „Eu votasem altfel, dar acestea au fost rezultatele şi majoritatea decide. Strada A.I. Cuza rămâne închisă în weekend. Şi e posibil să fie închisă şi în timpul săptămânii, când vor începe lucrările la pasajul subteran“, a anunţat Dincă.
Vicele a mai precizat că, dacă tot s-a luat această decizie, ar trebui organizate în fiecare weekend diverse manifestări pe strada A.I. Cuza şi pe esplanada Teatrului Naţional de care craiovenii să se poată bucura, „pentru a vedea că părerea lor contează“.
• Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII