12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAPIA demarează controalele pe teren

APIA demarează controalele pe teren

Luni, angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj vor începe controlul pe teren pentru a se asigura că fermierii doljeni nu au solicitat sprijin financiar pentru suprafeţe mai mari decât posedă.
„Este vorba despre un control clasic. Angajaţii APIA merg în teritoriu, identifică terenul şi fac măsurătorile. În funcţie de eventualele diferenţe care apar între suprafaţa declarată în cerere şi suprafaţa determinată ca urmare a controlului, fermierul ori este sanţionat cu o anumită sumă, ori este exclus de la plată. Anul trecut, în urma controalelor, am avut şi excluderi de la plată, şi sancţionări“, a declarat Sergiu Drăgancea, directorul executiv al APIA Dolj. Acesta a explicat că eşantioanele de control de anul acesta vor fi extrase vineri, 24 iunie.
Dacă eşantionul va fi condiţionat de rata de eroare înregistrată la campania din 2010, cu cât aceasta a fost mai mică, cu atât eşantionul de control va fi mai mic. La nivelul judeţului Dolj, potrivit estimărilor făcute ţinând cont de rata de eroare a anului trecut şi raportat la numărul de fermieri de anul acesta, numărul fermierilor în cazul cărora se va face control pe teren va varia între 50 şi 200.
Anul acesta, la APIA Dolj au fost depuse 55.511 cereri pentru o suprafaţă de 425.699 ha.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII