11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSens giratoriu la Universitate

Sens giratoriu la Universitate

Traficul din centrul Băniei a devenit un coşmar pentru şoferi în orele de vârf, mai ales acum, după ce s-a închis şi intersecţia din Valea Vlăicii din cauza lucrărilor la conductele de apă şi gaze. Aglomeraţie  este pe străzile care duc spre Ştefan cel Mare, ca rută de ocol pentru porţiunea închisă timp de două săptămâni. Pentru a se circula cât mai bine în această zonă, primăria a obligat Delta ACM, firma care se ocupă cu plombarea străzilor, să termine cu lucrările de pe Ştefan cel Mare, iar acestea s-au finalizat luni seară, în jurul orei 23.00.
Municipalitatea a mai găsit însă o soluţie pentru fluidizarea traficului: un nou sens giratoriu, de data aceasta la Universitate. „Aglomeraţia s-a mutat pe Păcii şi pe celelalte străzi din zonă, iar punctul culminant este Carol, bulevard care colectează tot traficul. Aici ar trebui intervenit şi ne-am hotărât să amenajăm un sens giratoriu, jos la Universitate, la intersecţia bulevardului Carol cu Calea Bucureşti“, a precizat viceprimarul Craiovei, Teodor Sas.

RAT trebuie să mute staţia de tramvai
 
Primăria a obţinut deja acceptul Poliţiei Rutiere în privinţa construirii giratoriului de la Universitate şi a discutat în acest sens şi cu reprezentanţii Regiei Autonome de Transport şi RAADPFL. „Poliţia Rutieră şi-a dat acordul pentru a se amenaja acest sens giratoriu, iar construirea lui cade în seama RAADPFL. Singura problemă care trebuie rezolvată rapid este mutarea staţiei de tramvai, iar soluţia trebuie să o dea cei de la RAT“, a mai spus „vicele“ Sas. Tramvaiul întoarce acum după intersecţia Carol cu Calea Bucureşti, dar pentru a se amenaja noul sens giratoriu staţia ar trebui să fie mutată, cel mai probabil, înainte de această zonă. Giratoriul va rămâne şi după demararea lucrărilor la pasajul subteran. „Calea Bucureşti nu se închide, iar şantierul va începe după intersecţie“, a specificat Teodor Sas.
• Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII