10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAbsolvenţii de liceu au susţinut proba de competenţe lingvistice

Absolvenţii de liceu au susţinut proba de competenţe lingvistice

Ieri, elevii de clasa a VIII-a nu au fost singurii care au avut parte de emoţii. Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut, la rândul lor, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. „La această probă s-au înscris 5.873 de candidaţi (4.611 la limba engleză, 1.206 la limba franceză, 27 la spaniolă, 26 la germană şi 3 la rusă)“, a declarat Alexandru Gîdăr, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
În urma acestei evaluări, elevilor li se stabileşte nivelul de competenţă lingvistică. Dacă obţin între 11 şi 30 de puncte, le este atribuit un nivel introductiv sau de descoperire, dacă iau între 31 şi 60 de puncte, aceştia au un nivel intermediar sau de supravieţuire, între 61 şi 80 sunt la un nivel de prag sau independent, iar între 81 şi 100 unul avansat sau independent. Cei care obţin sub zece puncte sunt consideraţi promovaţi, ca şi la probele anterioare de competenţe, dar nu primesc nici un nivel de competenţă.

Bac bilingv pentru 33 de absolvenţi

În afara celor 5.873 de candidaţi care au susţinut examenul normal de bacalaureat, la nivelul judeţului Dolj există şi 27 de elevi, absolvenţi ai secţiilor bilingve, care au susţinut examenul de bacalaureat bilingv francofon şi şase care au susţinut examenul de bacalaureat bilingv spaniol. „Aceştia au susţinut examenul în prezenţa unor observatori de la Consulatul Spaniei şi Consulatul Franţei, cu lectori francezi şi spanioli, şi urmează să obţină o diplomă de bacalaureat care este recunoscută şi de Ministerele Educaţiei din ţările respective“, a adăugat Alexandru Gîdăr.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS