Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

A dispărut de acasă

O persoană de 54 de ani, cu afecţiuni psihice, a dispărut de acasă. Aceasta locuia în satul Davideşti, comuna Spineni. Poliţiştii Postului de Poliţie Spineni au fost sesizaţi de Erina P., din localitate, că în ziua de 2 iunie, Maricica Aroşiţei a plecat împreună cu Florin R., din comuna Leleasca, şi nu s-a mai întors. Femeia are 1,55 metri înălţime, tenul deschis, constituţie astenică, părul castaniu, tuns la nivelul umerilor, şi ochii verzi. „La data dispariţiei purta o scurtă din fâş de culoare gri închis, pantaloni de trening de culoare neagră şi un fes roz, şi avea la ea actele de identitate“, a spus comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.
• Mihai Iliuţă

S-a răsturnat cu maşina

Şoferul unei autoutilitare s-a răsturnat vineri cu maşina pe DN 65-E 574, în afara oraşului Piatra-Olt. Florin M., de 29 de ani, din Potcoava, se angajase în depăşirea unui alt autovehicul şi a pierdut controlul volanului, derapând şi răsturnându-se cu autoutilitara în afara părţii carosabile. În urma evenimentului rutier, au fost răniţi şoferul şi pasagerul Ion M., de 21 de ani, din comuna Schitu, ambii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, fără a necesita internarea.
• Mihai Iliuţă

Răniţi în timpul staţionării

Un şofer din Caracal, în timp ce conducea un autoturism în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Virgil Carianopol din localitate, a lovit două autoturisme staţionate şi a părăsit locul faptei. În urma impactului, au fost răniţi doi tineri aflaţi într-unul din autoturismele staţionate, Alin C., de 21 de ani, şi Ana P., de 19 ani, ambii din Caracal. Alin C. nu a necesitat internare, în timp ce Ana P. a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Când a fost găsit de poliţişti, Petre C., de 27 de ani, avea o concentraţie de alcool pur în aerul expirat de 0,66 mg/l. În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
• Mihai Iliuţă

Concurs naţional de chimie la Târgu Jiu

Şapte elevi din Târgu Jiu şi unul din Motru au reprezentat judeţul Gorj la faza naţională a Concursului de Chimie „Raluca Ripan“, în perioada 18-20 iunie. Concursul a avut loc la Târgu Jiu, peste 130 de elevi întrecându-se la chimie. Competiţia a fost organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Consiliul Local Târgu Jiu a alocat suma de 5.000 de lei pentru organizarea acestui concurs. „Toţi cei opt elevi din Gorj s-au calificat la faza judeţeană. Este vorba de Adrian Mihai Radu, Ioana Işfan, Călin Tătaru, Andrei Vede, Andrei Mărgeloiu, Codruţa Ana Lugoj, Cristina Maria Ularu, toţi de la Şcoala Generală «Constantin Săvoiu» din Târgu Jiu, şi Elena Lorena Mergea, elevă la Şcoala Generală nr. 1 din Motru. Judeţul Gorj a găzduit pentru prima dată acest concurs datorită faptului că anul trecut l-a câştigat un elev din judeţ“, a spus Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Gorj.
• Mihaela Floroiu

Exit mobile version