Unde a dispărut strada?Locuitorii de pe strada Fulger din cartierul craiovean Brestei nu au avut de când se ştiu o stradă mai de Doamne-ajută. Acum au apă şi canalizare şi nu mai sunt nevoiţi să-şi golească haznalele în drum, dar strada e plină de gropi şi stau cu bălţile la poartă. Asta deoarece constructorul, după ce a încheiat lucrările, a uitat să readucă strada la starea iniţială, aceasta fiind plină de hârtoape, mai rău ca un drum de ţară. Mai grav este că nimeni nu ştie a cui era obligaţia să repare strada şi fiecare pasează răspunderea la altul, Compania de Apă la constructor – SC Hidroconstrucţia SA, constructorul la primărie, iar aceasta din urmă la firma subcontractoare. Prin urmare, peste 60 de localnici au semnat o solicitare şi au depus-o la administraţia locală pentru a afla cât mai au de „înnotat“ prin nămoale sau să-şi rupă maşinile prin gropi. „Pe strada noastră era piatră cubică şi de râu. Când a venit Hidroconstrucţia cu canalizarea au decopertat strada pentru lucrări, după care au lăsat aşa. Cei care au ridicat piatra sunt de la firma Cimoret. Au încărcat tot pavajul în maşini şi nu l-au mai adus nici în ziua de azi. Nu ştiu cine trebuie să repare, dar noi ne-am săturat. A trecut un an şi stăm cu nămolul la gât. Ca să nu mai vorbesc de vecinii care, deşi acum au canalizare, tot îşi aruncă haznalele în stradă… Am făcut o listă cu peste 60 de semnături şi am depus o petiţie la primărie, să ştim şi noi ce va face administraţia locală pentru această stradă“, a spus Nicolae Fulga, care locuieşte la nr. 51.

Oamenii se plâng că din cauza stării deplorabile în care se află strada până şi taxiurile le refuză comenzile. „Aici, în faţa porţii mele, când plouă este heleşteu. E plină strada de gropi. Acum, este cald, e uscat, dar cum se face vremea urâtă este dezastru. Ne-am interesat la primărie şi la ei strada noastră figurează ca asfaltată. Măcar piatra aia să o pună la loc, că nici taxiurile nu vin pe aici“, s-a plâns Nicoliţa Cărămidă, de la nr. 49.

 Primăria vine

cu modernizarea


Partea proastă este că nimeni nu ştie cu certitudine cine se face vinovat de faptul că strada Fulger din Craiova arată ca după bombardament. În aceeaşi situaţie sunt multe alte străzi ale oraşului pe unde s-a operat la modernizarea utilităţilor. Toate firmele implicate în lucrările efectuate aici cu un an-doi în urmă îşi arogă meritele de a fi dus la bun sfârşit lucrările. „Noi am lucrat pe partea noastră, de apă şi canalizare. Reabilitarea cade în sarcina celor două firme cărora le-am subcontractat lucrările de refacere a carosabilului şi trotuarelor, Sondrio şi RAADPFL. Numai că aici Primăria Craiova a băgat o altă societate, SC Cimoret Işalniţa. Nu ştiu dacă s-a făcut recepţia lucrării“, a precizat reprezentantul Hidroconstrucţia SA, Constantin Hornoiu.

Cei de la SC Cimoret, firma care într-adevăr a ridicat piatra de pe strada Fulger, au însă altă variantă. „Noi am intrat pe stradă înainte de Hidroconstrucţia. Am făcut decopertarea manual, nu cum au făcut ei, cu utilaje de săpat. Am lucrat aici în baza unui contract încheiat cu Primăria Craiova, semnat ca urmare a câştigării unei licitaţii. Lucrarea a fost recepţionată, a trecut şi termenul de garanţie. Hidroconstucţia trebuia să ducă la bun sfârşit lucrarea“, este părerea reprezentantului SC Cimoret, Tomiţă Ţuţuianu.

Ca să-i liniştească pe toţi, fiindcă nu mai contează cine şi cum a reparat, administraţia locală susţine că trzolvă ea. „În prezent se lucrează la documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul reabilitare şi modernizare strada Fulger“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.Comenteaza acum

8 Comentarii

 1. florin said:

  mergeti si pe strada Fragilor sa vedeti in ce hal arata?

 2. gabriel said:

  Puteti merge cu acelasi succes si pe strada Moreni,Balteni,Capsu nilor ,in general pe strada
  Brestei

 3. Lynx said:

  Și pe G.Verdi, Macului, Albăstrele, în Craiovița Nouă..

 4. Skape said:

  Eu ma intreb alceva!!!….Unde-s banii pe asfaltul care (s-a pus) pe aceste strazi, daca tot figureaza ca asfaltate…???????? ?????Banii nostri, banditilorr,bani din inpozite si taxe….? Dupa aceea se umfla pe strada , ba chiar te mai si scuipa in trafic, daca esti cu masina, cu masinile de lux cumparate pe banii nostri….. Nenorocitii!!!!

 5. [email protected] said:

  FRATILOR …PE ASTEA de la primarie care trebuiau sa verifice lucrarile inainte de plata facturilor nu poate sa-i ridice precum primarul de la GIURGITA ??? TOT DELAPIDARE ESTE !!!!!

 6. craiovean said:

  va invit pe strada PUI DE LEI sa vedeti cum arata …..este o strada din municipiul Craiova care leaga strada Brestei cu Fulger …..toti de pe aceasta strada platim taxe si impozite la primaria din Craiova

 7. A said:

  Nu numai str respectiva este asa….la fel este si pe strada Albinelor, sau aleea Brestei, prima straduta lana biserica din Brestei si in capatul ei este Albinelor; pana ajungi cu masina la poarta, poate doamne fereste cine stie ce mai strici pe la ea….poate ca daca ar sta cineva de prin consilieri sau in general cei de primarie, atunci s-ar face ceva, dar cum nimeni dintre ei nu locuiesc prin zonele astea nici nu au de cand sa reabiliteze vreo strada. Nimeni nu zice ca trebuie asfaltata, dar piatra cubica cred ca ar fi ok, dar ei nici asta nu fac….Mai nou am auzit ca vor sa reabiliteze din nou str Brestei si str Pelendava, – acum cine stie cat o sa mai dureze si lucrul acesta- si daca o sa faca cum au facut acum 2 ani, cand au tinut ciruclatia oprita mai bine de 6 luni, culmea tot pentru reabilitare si nu au facut nimic, tare mi-ar fi mirarea sa faca acum ceva. Sincer nu ma astept la mare lucru, pentru ca cum bine stiti, noi nu avem PRIMAR!!!!!!!!!!!!!! !!!

 8. de m said:

  pe strada alee1 bucegi ,tot de HIDROCONSTRUCTIA ,inceputa lucrarea si neterminata ,directorul de santier si revizorul dorm pe banii nostri si dorm bine .,

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 17 iunie 2011

Actualitate

» Ponta: Regiunile de dezvoltare vor prelua şi din atribuţiile judeţelor. Nu se pune problema vreunei regiuni pe un criteriu etnic
» Gheorghe Mărmureanu nu mai este directorul general al Institutului de Fizică a Pământului
» Sute de elevi din Gorj au un comportament anormal
» Dacia, pe locul zece în topul preferinţelor posesorilor de autoturisme din Germania
» Banii de la sindicat, în buzunarul casierei
» Unde a dispărut strada?
» Teodor Baconschi: Nu suntem şi nu avem cum să fim într-un război diplomatic cu Budapesta
» Partidul Ecologist Român susţine campania Gazetei de Sud
» Doljul, în zodia cancerului
» Disponibilizaţii din MAI, paznici la stat
» Traseu pentru biciclete în Parc
» Pensionarii vor în staţiune vara
» Al Qaeda şi-a stabilit 40 de ţinte printre oficialii americani
» Antonescu: Menţin afirmaţiile critice faţă de UDMR. Dar dacă USL avea 50,6%, nu discutam cu maghiarii?
» Ponta: Nu există o decizie formală de colaborare cu UDMR, dar vreau o politică de reunificare a ţării
» Rezultate alegeri parlamentare 2012 TULCEA
» Ponta: Eu vreau cât mai multe atribuţii la regiuni. La centru – Apărare, Justiţie, Externe, Control
» REZULTATE OFICIALE la alegerile parlamentare
» Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy caută o soluţie pentru criza din Grecia
» Preşedintele ANAF, acuzat de către un fost şef de vamă că ar fi luat mită
» România, locul şase în UE în privinţa scăderii lucrărilor de construcţii în aprilie
» CCR: Proiectul de revizuire a Constituţiei include articole neconstituţionale
» Elevii craioveni, invitaţi să participe la proiectul “Paşi spre Bibliotecă”
» Angajaţii ANAF care vor fi disponibilizaţi nu vor primi salarii compensatorii

Local

» Liber ca Vîntu
» Falsificatorii de carduri, arestaţi
» Primarul din Giurgiţa, încătuşat
» În Rovinari nu există notariat public
» Scurte ştiri
» Cătălin va merge la tratament
» Mai puţine locuri cu taxă la facultate

Gorj

» Lucrările de modernizare a Secţiei ORL, la final
» Canadian găsit în Gorj, repatriat
» Expert tehnic judiciar, reţinut pentru luare de mită

Bani & Afaceri

» Taxa auto, varianta finală
» Cele mai mari perspective de angajare din ultimii trei ani
» Fiscul nu mai închide unitatea din Segarcea

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Denise Richards, cu gândul la trecut
» Soarele, cel mai bun afrodiziac
» Aproape totul despre dieta Dukan
» Fereşte-te de radar
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Andreea de la Amadeus ia lecţii de pictură împreună cu fiul ei
» CLASS lansează „Painter of my soul“
» Apariţii editoriale
» Vremea în oltenia
» Ia te uită!

Top