10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnde a dispărut strada?

Unde a dispărut strada?

Locuitorii de pe strada Fulger din cartierul craiovean Brestei nu au avut de când se ştiu o stradă mai de Doamne-ajută. Acum au apă şi canalizare şi nu mai sunt nevoiţi să-şi golească haznalele în drum, dar strada e plină de gropi şi stau cu bălţile la poartă. Asta deoarece constructorul, după ce a încheiat lucrările, a uitat să readucă strada la starea iniţială, aceasta fiind plină de hârtoape, mai rău ca un drum de ţară. Mai grav este că nimeni nu ştie a cui era obligaţia să repare strada şi fiecare pasează răspunderea la altul, Compania de Apă la constructor – SC Hidroconstrucţia SA, constructorul la primărie, iar aceasta din urmă la firma subcontractoare. Prin urmare, peste 60 de localnici au semnat o solicitare şi au depus-o la administraţia locală pentru a afla cât mai au de „înnotat“ prin nămoale sau să-şi rupă maşinile prin gropi. „Pe strada noastră era piatră cubică şi de râu. Când a venit Hidroconstrucţia cu canalizarea au decopertat strada pentru lucrări, după care au lăsat aşa. Cei care au ridicat piatra sunt de la firma Cimoret. Au încărcat tot pavajul în maşini şi nu l-au mai adus nici în ziua de azi. Nu ştiu cine trebuie să repare, dar noi ne-am săturat. A trecut un an şi stăm cu nămolul la gât. Ca să nu mai vorbesc de vecinii care, deşi acum au canalizare, tot îşi aruncă haznalele în stradă… Am făcut o listă cu peste 60 de semnături şi am depus o petiţie la primărie, să ştim şi noi ce va face administraţia locală pentru această stradă“, a spus Nicolae Fulga, care locuieşte la nr. 51.
Oamenii se plâng că din cauza stării deplorabile în care se află strada până şi taxiurile le refuză comenzile. „Aici, în faţa porţii mele, când plouă este heleşteu. E plină strada de gropi. Acum, este cald, e uscat, dar cum se face vremea urâtă este dezastru. Ne-am interesat la primărie şi la ei strada noastră figurează ca asfaltată. Măcar piatra aia să o pună la loc, că nici taxiurile nu vin pe aici“, s-a plâns Nicoliţa Cărămidă, de la nr. 49.
 Primăria vine
cu modernizarea

Partea proastă este că nimeni nu ştie cu certitudine cine se face vinovat de faptul că strada Fulger din Craiova arată ca după bombardament. În aceeaşi situaţie sunt multe alte străzi ale oraşului pe unde s-a operat la modernizarea utilităţilor. Toate firmele implicate în lucrările efectuate aici cu un an-doi în urmă îşi arogă meritele de a fi dus la bun sfârşit lucrările. „Noi am lucrat pe partea noastră, de apă şi canalizare. Reabilitarea cade în sarcina celor două firme cărora le-am subcontractat lucrările de refacere a carosabilului şi trotuarelor, Sondrio şi RAADPFL. Numai că aici Primăria Craiova a băgat o altă societate, SC Cimoret Işalniţa. Nu ştiu dacă s-a făcut recepţia lucrării“, a precizat reprezentantul Hidroconstrucţia SA, Constantin Hornoiu.
Cei de la SC Cimoret, firma care într-adevăr a ridicat piatra de pe strada Fulger, au însă altă variantă. „Noi am intrat pe stradă înainte de Hidroconstrucţia. Am făcut decopertarea manual, nu cum au făcut ei, cu utilaje de săpat. Am lucrat aici în baza unui contract încheiat cu Primăria Craiova, semnat ca urmare a câştigării unei licitaţii. Lucrarea a fost recepţionată, a trecut şi termenul de garanţie. Hidroconstucţia trebuia să ducă la bun sfârşit lucrarea“, este părerea reprezentantului SC Cimoret, Tomiţă Ţuţuianu.
Ca să-i liniştească pe toţi, fiindcă nu mai contează cine şi cum a reparat, administraţia locală susţine că trzolvă ea. „În prezent se lucrează la documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul reabilitare şi modernizare strada Fulger“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII