16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul viceprimar Gabriel Diaconu vrea şef la Primăria Slatina

Fostul viceprimar Gabriel Diaconu vrea şef la Primăria Slatina

Gabriel Diaconu, fost viceprimar în perioada 2004-2006, naş al unuia dintre fiii lui Bercea Mondial şi trimis în judecată într-un dosar penal aflat pe rol la Judecătoria Slatina, vrea fotoliul de primar în 2012

Fostul coechipier al primarului Slatinei, pe care l-a secondat la conducerea instituţiei în perioada 2004-2006, şi-a anunţat ieri candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului la alegerile de anul viitor. Gabriel Diaconu a declarat că va candida din postura de independent, după ce din Partidul Democrat a plecat în Partidul Liberal Democrat, de aici, prin fuziune, a ajuns din nou în Partidul Democrat (şi) Liberal, iar din PDL a fost exclus în 2009.
Fostul viceprimar, care a ocupat şi funcţia de consilier judeţean pentru o scurtă perioadă (2008-2009), intră în cursă cu povara unui dosar penal aflat pe rol la Judecătoria Slatina, în care este acuzat de abuz în serviciu, fiind învinuit că în calitate de coordonator al Direcţiei Tehnice – Compartiment Investiţii, Lucrări Publice, Licitaţii din Primăria Slatina a atribuit 18 contracte de lucrări unor firme care ulterior au subcontractat lucrările către altele unde proaspătul candidat avea interese. Acelaşi Gabriel Diaconu mai este cunoscut şi pentru relaţia de cumetrie cu interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, căruia i-a botezat un fiu.
De altfel, Diaconu a început conferinţa de presă asumându-şi gestul: „Nu mi-e ruşine să recunosc că am năşit un fiu al lui Bercea şi nu cred că este atât de important acest aspect“, a declarat Diaconu, criticând luptele care se duc în aceste zile, prin intermediul presei scrise, între candidaţii pentru Primăria Slatina din interiorul Uniunii Social-Liberale. Alianţa PSD-PNL a fost catalogată drept „un dezastru al colaborării la nivelul Slatinei“, Diaconu apreciind că „USL este total subjugată PDL. De fapt, PSD, în principal, şi PDL au un numitor comun, dorindu-şi ca în 2012 să împartă puterea, indiferent de ce-şi doresc cetăţenii“.

„City manager-ul este şeful mafiei locale“

Fostul viceprimar nu a criticat doar prestaţia candidaţilor USL la alegerile locale de anul viitor, pe care i-a numit „iepuri“ şi candidaţi „puşi să tacă, să facă joc de gleznă“, ci şi ceea ce se întâmplă acum în primărie, ferindu-se, în schimb, să-l vorbească de rău pe Darius Vâlcov. A numit, totuţi, city manager-ul drept „şeful mafiei locale“, menţionând că este postul pe care l-ar desfiinţa a doua zi de la câştigarea alegerilor. „Într-un municipiu mic, foarte mic, cu nici 80.000 de locuitori şi servicii externalizate, nu înţeleg de ce este nevoie de doi viceprimari şi city manager“, a mai spus Diaconu.
Independentul Gabriel Diaconu a mai precizat că nu va semna adeziune indiferent de ofertele care vor mai veni de la partide, dar că acceptă sprijinul acestora, dacă nu au candidat propriu şi sunt dispuşi să-l susţină ca independent. Mai mult, va încerca să convingă persoane cu renume în oraş să candideze tot independent şi să facă împreună o campanie „fără baloane, fluturaşi, frunzuliţe“ şi echipă la conducerea Primăriei Slatina. „Vreau ca şi alegătorii să-şi dorească acelaşi lucru, anume ca opoziţia să fie opoziţie, iar puterea să fie putere“, şi-a manifestat Diaconu unul dintre obiectivele politice.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS