13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjenii îşi dotează casele cu panouri solare

Gorjenii îşi dotează casele cu panouri solare

Din ce în ce mai mulţi proprietari de case depun cereri de finanţare la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj pentru a obţine bani în cadrul Programului „Casa Verde“. Până în prezent, au fost depuse 168 de dosare de către gorjenii interesaţi de înlocuirea sistemelor clasice de încălzire. Valoarea totală a acestor cereri depăşeşte suma de 100.000 de lei. Directorul APM Gorj, Elisabeta Juveloiu, a declarat că numărul dosarelor depuse este foarte mare.
„Au fost depuse 168 de dosare. Lumea este interesată de sistemele de încălzire care utilizează energie regenerabilă. Cele mai multe cereri sunt pentru panourile solare, avem o cerere pentru pompe de căldură şi câteva pentru centrale pe peleţi“, a spus Elisabeta Juveloiu.
În cadrul primei etape a Programului „Casa Verde“ au fost depuse 319 dosare, suma totală repartizată judeţului, de circa două milioane de lei, fiind epuizată. Cei mai mulţi solicitanţi au optat pentru sistemele de încălzire cu panouri solare. Pentru această a doua etapă, judeţului Gorj i-a fost repartizată suma de aproximativ 1,8 milioane de lei.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS